Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Martti "Mara" Alkio:n kommentit

Kommenttitaulu (14 kommenttia)

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

8. syyskuu 2015 kello 22:33 Jorma A. A. Mikkonen sanoi...

Terve Mara!

Kävin hyvin lyhyesti piipahtamassa Kimmeltien 60v. juhlissa. Tunnistin Kaj Richterin ja Martti Seppälän (tietysti), Nevalaisen Ullan ja Ati Palerman lesken. Lisäksi juttelin radiomies Ihamäen kanssa , siitä millaista oli Vapun aattona -55 muuttaa Helsingistä 36m2:n kaksiosta, jonka ainoana mukavuutena oli sisävessa ja lämmin vesi,  kolmikerroksiseen rivariin, mikä tosin oli keskellä "ei mitään", niin että Hagalundin kartanon lehmät kulki ikkunan alla. T. JMi

10. tammikuu 2012 kello 11:38 Anne Varkkola (Kaukoranta) sanoi...

Jännä juttu!

sitä luulee muistavansa menneet ajat - mutta on se muisti niin valikoiva! En muista yhtään tuollasta tapaamista. Siellä me asuttiin ja Musse ol samalla luokalla, ja olenhan minä Anka edelleen!

5. tammikuu 2012 kello 23:48 Martti "Mara" Alkio sanoi...

Moi,

Se ALK-10 oli VW Variant jonka isä osti kun autojen tuonti vapautui kesällä 1962. Väri oli musta koska se kuulemma on ainoa väri jossa kolarimaalaukset ei näy. Oikeassa oli, pari vuotta myöhemmin äiti kolhi kyljen porttikäytävään stadissa ja ei maaliraja näkynyt.  Isä sairastui 1965 eikä enää voinut ajaa.  Kun mä sain kortin samana syksynä, niin rupesin puhuun että täähän pitäis vaihtaa jo ja Cortina 1500 GT olis sopiva.   Joskus 1966 VW vaihtui sitten Tapio-Autossa valkoiseen Cortinaan joka kiihtyi kuin tauti. Varsinkin Länsiväylällä Katajaharjun mäessä,  siinä missä nopeusrajoitus loppui.  Silloin sai koivusaaren kohdalla ajaa laillisesti niin kovaa kuin pääsi. GT:llä pääsi Tapiolan kohdalla semmoset n. 170 km/h mittarilukemaan.

En tiennykään että Bemari oli rikki.  Mun Keltanen Rellu 8S oli myös aina rikki, vaikka uutena ostettu. Itse olin osasyyllinen, mutta opin korjaamaan sen Haynesin oppaalla joka on vieläkin tallessa.  R 8S oli ikävä kyllä 50-luvun Dauphinen  tekniikkaa keltasissa kuorissa (jotka alko ruostua jo vuoden ikäisenä). Kelarannan Sepolla oli Dauphine ja se opetti mua hankalissa paikoissa.   8S:llä kiersin Euroopan kahteen  kertaan .

En tiedä mistä johtuu mutta taas mulla on Rellu, Scenic II 2.0 Sekin on aina rikki mutta nyt autoja ei enää voi itse korjata.

5. tammikuu 2012 kello 20:08 Pekka Warva sanoi...

Moi Mara

Toi jenkki ei varmaan ollut meidän, meillä oli Pösöjen välissä kyllä joku jenkki, mutta en muista mikä, voisiko auto olla Roossin tai Damsteenien, en muista.

Mutta sun Rellusi muistan, se oli tosi makee, muistaakseni teillä oli myös

Corttiina, jonka rekisteri oli ALK-10, eikös ollutkin. Bemari kyllä oli ja aika ärhäkkäkin, Richterin Kaijun kanssa otettiin kiihdytyskisat Aarnivalkeantien suoralla, Honda tosin voitti, mutta ei paljon. Oli hyvä, että et ostanut sitä, se oli aina rikki, johtuen ehkä sen kaikista virityksistä ja kovasta käytöstä.

11. lokakuu 2011 kello 07:58 Martti Seppälä sanoi...

Terve Mara!

Luulen että puut ovat jäljellä. Jouduin poikkeamaan muutaman metrin pyörätieltä taloa kohti juuri puiden takia jotta sain napattua puhelimellani kuvan.

Tuo Eniron kuvajuttu on kyllä mainio. Vastaava palvelu löytyy myös Espoon ja ainakin Vantaa kaupungin karttasivuilta (kenties samaa materiaalia, en ole verrannut).  

2. lokakuu 2011 kello 22:56 Leena Harjola os. Nuortila sanoi...
On tunnustettava, etten naamaasi saa mieleeni. Mutta muistan erittäin hyvin rekkarinne ALK-10!
13. elokuu 2011 kello 06:15 Marjatta Blom os. Taavitsainen sanoi...

Noita lapsuuden muistoja voisi ehkä jo tässä iässä muistella huumorilla, mutta olen todella pahoillaniMara, jos pahoitit mielesi.

 

En tiennyt perhesuhteistasi,mutta varmaan muistat itsekin,että lapsuudessa tapeltiin. Ja niinhän se on usein: lapsena tapellaan ja näytetään kuka esim. rakentaa hienomman lumilinnan, vai mitä?

 

Kulmakunnan Sanomat oli kahden pikkutytön toimittama lehti, ja sekin oli täynnä huumoria! Vitsihän se oli Leenasta, siskostasi ja Seposta.

 

Pidimme kyllä Teidän perrheestä, varsinkin Leenasta, joka oli aina yhtä herttainen ja puhui niin ystävällisellä äänellä.

 

Näin aikuisena on tietysti tarkemmin osattava harkita, mitä sanoo, ja vielä kerran,pyydän anteeksi, tarkoitukseni ei todellakaan ollut loukata - päinvastoin- ajattelin, että noi muistot saa Sulle hyvät naurut!

 

- Jatta

22. helmikuu 2011 kello 12:24 Veli-Antti Savolainen sanoi...

terve vaan

Yritin kaivaa muistiani vuosista mutta en löytänyt mitään tarkkaan, se muistan kyllä kun kävimme Mikkelissä saakka esittämässä Tapiola Storyä ja pidimme aikalailla hauskaa Nuijamiehessä...

20. marraskuu 2010 kello 22:06 Synnöve Sysikaski sanoi...
Hei!

Kiitos viestistä. Olipa mukava tietää, kuka Paula on. Heti muistin sukunimenkin kun sen mainitsit. Lasse Vuorinen on laittanut kuvan näille sivuille.

KIrjoitin yöllä viestiä ja ajattelin, että voisi välillä vaihtaa logoa, jotta näkee keitä
ryhmän takana on. Laitan kyllä maisemakuvan takaisin. Nyt kun aktiiviseksi rupesin, niin meni kuvakin vaihtoon.

Mitä muuten siskollesi Leenalle kuuluu? Arja Laakso kertoi, että Leena oli joskus töissä Arjan tyttären päiväkodissa. Arja ja Leena toimittivat aikoinaan lehteä nimeltä "Tapiolan tanhuvilla".

Mutta mitä mieltä olet siitä, että yritettäisiin jotain kokoontumista ensi kesänä? Joku jo aikaisemmin ehdotti sitä.Jos paikka olisi jossain Silkkiniityllä tms , niin kellekään ei tulisi paineita järjestelyistä ja ravintolan varauksista.. Pantaisiin sana kiertämään .
Terveisiä leikkikoulukaverilleni Paulalle
Synnöve
19. marraskuu 2010 kello 21:29 Synnöve Sysikaski sanoi...
Hei!
Kirjoitin äsken pitkän pätkän, mutta se katosi jonnekin.

Olet oikeassa. Laitetan kuvat KImmeltien sivulle jossain vaiheessa, Sitten voidaan korjaillakin yhdessä. On ihanaa kun olet nyt noin hirveän aktiivinen ja kirjoitat kivasti meidän historiaa
Mutta minulla on nyt yksi iso idea. Palaan siihen huomenna. Synöve
24. lokakuu 2010 kello 09:59 Päivi Koskimäki sanoi...
Kyllä olen ja ei meitä muita sisaruksia sitten olekaan.
20. lokakuu 2010 kello 09:00 Antti Mikkonen sanoi...
Terve Mara.
Meniköhän "eka" kommentti bittien taivaseen ?
Tässä uusi yritys.
The Valiants- kaappi oli sun ja Fredin alkuhommia. Sisällä vanha putkiradio.
Mulla myöhemmin levarin jatkeena..
Putkistyrkkari ilman " kuoria " ( kuvassa ), oli Bönden ja Hakin tekemä Amplivox kopio.
Se oli silloin merkittävä osa meidän wateista. Joutui myöhemmin mulla vesivahingon uhriksi- ei toimi. Sepolla oli kait isänsä tekemä putkilaite bassossa.
Silti " Vanhassa Räkälässä " -65, pyysivät meittä soittamaan hiljempaa, että kuulivat kirjoittaa Kulbin jäsenkortteja. No, tais olla lainassa sillon Cavern'ien
" Hagström " 20 w ? - säröä ilmeisesti sitten enemmän.
T
Nippis
17. lokakuu 2010 kello 11:38 Antti Mikkonen sanoi...
Terve Mara !
Joo - se bändikuva- mäkin ajattelin, että varmaan sateista oli silloin, kun olit niin märän oloinen. Kuva kai sitten on itselaukaisulla, jos niin muistat.
Vuosiluvusta, sain juuri tarkennuksen. Auto, jonka konepelti näkyy kuvassa, tuli
käyttöön -65. Ford Taunus. Näin sanoo isäni, jolla on asiat muistissa.

Muuten, onko sulla muita kuvia siitä Vanhan keikasta -93. Mulla on vaan se audio nauha meidän setistä. Ja jossain Video ( VHS ) pätkä - ehkä tuhoutunut-joka näkyi telkkarissa.
Ohjelma tais olla " Kata Kärkkäinen kaupungilla" - tai jotain sinnepäin.Live lähetys.
Siinä (Veli-Antti Savolainen / Lasse Norres ?) haastatteli ja Primitives soitti taustalla viimeistä stykeä " Kolme kitaraa ". Sen muistan nauhasta, että saundi oli kova, ettei haastateltavien äänet ( mm. Koiviston Juha ) meinannu kuulua.
Pyysivät että soitaisimme myöhemmin illalla vielä toisen setin. Mutta olimme vieneet kamat silloi jo " välivarastoon ", ja mun piti mennä vaihteeks aamulla töihin (sunnuntai). Se jäi siihen.
t
Nippis
9. lokakuu 2010 kello 18:40 Jorma A. A. Mikkonen sanoi...
Moikka Mara!

T. JAAM

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot