Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Kirjoitan nyt ajasta syntymästäni leikkikouluun ja kouluun menoon saakka. Mietin millaista oli leikkikoulussa joka sijaitsi mäellä Aarnivalkeantien päässä. En muista paljoakaan sieltä. Onko mukana ketään joka kävi siellä vuonna 1957-58 ? Olisi mukava muistella yhdessä.

Katselukerrat: 505

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Lasse Rönkä 28. elokuu 2012 13:42

Mulla on kanssa valokuva pyören pöydän luona piirtämässä. Kansakouluun pääsin/jouduin Aarnivalkealle, taisi olla -60. Pitänee tsekata albuumit.

Kommentoinut Riitta Lindfors 15. helmikuu 2011 18:22

Kävin Tapiolan lastentarhassa 1962-63 ja muistaakseni kaikilla opeilla oli marimekon mekot.Meidän Raili-tädillä oli ainakin oranssi mekko ja Marjatta-tädillä oli ainakin se mustahko erivärisine taskuineen.Piirtäminen oli hauskinta siellä ja muistan etten olisi millään ehtinyt tulla yhteiskuvaan kun piirtäminen oli kesken.Askarreltiin kovasti,ne sellaiset eriväriset "matot"joihin pujoteltiin erilailla nauhoja ovat jääneet mieleen.Miksiköhän niitä töitä oikein kutsuttiin?Ja kovasti leikittiin ja laulettiin. 

Inkkarileikit vallihaudoilla ovat jääneet mieleen ja retket Hagalundin kartanonalueelle .Ja viela muistuu jotenkin mieleen laululeikit:lumihiutaletanssi,pikku Matti,Täti Monika,Rati riti rallat,mummo kanasensa...,inkkarilaulu kopsis,kapsis,kopsis ratsastaa,intiaanit ratsuillansa vuorten taa...

Kommentoinut Arja Uusitalo 30. lokakuu 2010 10:12
Kiitos Lauri kun laitoit tuon kommentin, en olisi muuten saanut tietää. Nyt juon aamukahviani Tukholmassa ja mieleen tulevat muistot sieltä leikkikoulusta kauan sitten.
Kommentoinut Lauri Vuorinen 30. lokakuu 2010 07:45
Tämän aamuisessa Hesarissa oli Ella Hyppäsen kuolinilmoitus
Kommentoinut Arja Uusitalo 30. kesäkuu 2010 23:38
Hei, ihana lukea kommenttejasi koska itse en oikein muista mitään kovin selvästi. Kun kerrot, tulevat asiat mieleeni yksi toisensa jälkeen. Kävitkö leikkikoulua vuoden 1957-58? Nyt etsin ne vanhat valokuvat joita minulla on ja katson keitä sieltä tunnistan. Skannaan heti jos löytyvät ne kuvat.
Kommentoinut Soili Kaarina Sundell 30. kesäkuu 2010 22:57
Hei, minulle leikkikoulun aika muistuu oikein mukavana kokemuksena. Muistini mukaan olimme Ella Hyppäsen valvomalla "luokalla" siinä salissa jossa oli se ihana leikkikauppa tavaroineen ja pakkauksineen. Apulaisena Ellalla oli myös lempeä, tummatukkainen Anni (Aili?) -täti. Päivän ohjelmahan oli jotenkin suunniteltu ruokailuineen, askarteluineen, luku- ja musiikkihetkineen. Musatunnit oli hienoja kun pianosalin seinältä saatiin ottaa käyttöön siellä roikkuvia soittimia. Paras hetkeni oli kun sain soittaa sitä isoa triangelia. Opittiin musaliikuntaa kun liityttiin jonoksi yhden, kahden, kolmen jne pientä elefanttia marssii näin, aurinkoista tietä eteenpäin laulun tahdissa....
Ruoka maistui aina hyvältä, keittiön tädithän toivat sen isoissa tonkissa työntökärryissä läheisen Aarnivalkean koulun keittiöstä. Innostuneet piirtäjät saivat toisinaan erikseen piirtää lattialla seisovassa piirustustelineessä siveltimillä ja nesteväreillä. Muistini mukaan leikkaa/liimaa väripaperityöskentelyä niillä pyöreillä pöydillä askarreltiin paljon ja vuodenaikojen mukaan silkkipaperilumihiutaleita ja värikkäitä kevätkukkia kiinnitettiin luokan ikkunoihin. Muisteloni ovat 50-luvun lopulta, Ellan Marimekkotakkia en nyt muista. Pitänee tarkistaa niistä kahdesta yhä tallella olevasta mustavalko"luokkakuvasta" josko skannaisin näille sivuille. Onkos teillä muilla kuvat mahd. tallella?
Samat lekarin luokkatoverit löytyivät jatkossa Aarnivalkean koulun luokistamme. Muistaako kukaan Konttisen Hannua ja Hannu Jalankoa? terkkuja Soili
Kommentoinut Arja Uusitalo 15. huhtikuu 2010 20:14
Muistaako kukaan oliko Ella-tädillä mustavalkoinen marimekkotakki sisällä? Muistan myös ne pyöreät pöydät, niiden ääressä meillä varmaan oli hauskaa kun ovat jäänet monen mieleen.
Kommentoinut Lauri Vuorinen 15. huhtikuu 2010 16:30
Olin samassa leikkikoulussa joskus ihan 50-luvun lopussa. Ainoa varsinainen muisto on se kun minut käskettiin Ella Hyppäsen nuoremman tyttären (ei Annin mutta sen toisen) kanssa "opettajien huoneeseen" ja saimme kaksistaan piirtää Sakuroilla. Ne kynät olivat jotain aivan hienoa, kirkkaita värejä ilman suuria ponnisteluja, jotain tyystin toista kuin Porvoo-värit. Jotenkin jäi mieleeni että tädit olivat pettyneitä aihevalintaani, piirsin kesän muistoista venematkan Merikarvialla. Mikseiköhän se kelvannut...
Kommentoinut Arja Uusitalo 16. tammikuu 2010 21:13
Kyllä on epäkiitollista hoitaa lapsia leikkikoulussa kun puolen vuosisadan jälkeen ei ole harmainta aavistusta mitä siellä puuhattiin. Muistan myös leikanneeni paperista jotain ja vieläkin saatan tarttua saksiin ja leikellä jotain paperista ihan noin vain for old times sake. Ne pyöreät pöydät jäivät kaikkien mieleen, varmaan. Voisiko asian tulkita niin, että aika leikkikoulussa oli onnellinen koska siitä ei jäänyt muistoja?
Kommentoinut Margit Lumme os. Arvola 16. tammikuu 2010 19:59
Kävin vuoden tuota leikkikoulua (1962 - 63). Hyppäsen Ella oli myös meidän ryhmän vetäjä ja jos muistan oikein yksi rinnakkaisryhmän vetäjistä oli Ihamäen-täti Mäntyviidalta. Mieleeni on myös jäänyt pyöreä pöytä, jonka ääressä pakkasimme tekemiämme lahjoja silkkipaperiin. Pöydällä paloi kynttilä ja kun kaksi meistä otti yhtäaikaa paperin ne osuivat liekkiin ja syttyivät palamaan.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot