Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Sattui käsiin Lions Club Tapiolan julkaisema Tapiolan - Otaniemen puhelinluettelo vuodelta 1966. Alkusivut on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia mainoksia. Laitan tähän alkajaisiksi jpg-kuvan Elannon mainoksesta. Siitä mm. selviää, että Elannolla oli viisi pikamyymälää, 1 myymäläryhmä (sekatavara-, leipä- sekä liha- ja kalamyymälä) Mäntyviidalla, 2 rohdosmyymälää ja 1 kahvila (Lippi Oravannahkatorilla).


Alla on pdf-tiedostoina erilaisia mainossivuja, joista seuraavassa. Kemikalio-liikkeitä oli aikanaan melko paljon; Bellezza ja Gitte Tapiontorilla sekä Hannel Nallenpolulla ja Zarine Jalmarintiellä vain muutamia mainitakseni. Myös kampaamoita oli lähes parikymmentä; kampaamo Anitta, Salon Oili Forsman ja Parturi-Kampaamo "Tapsa" esimerkiksi.
Kuka muistaa baari Priossin Pohjantorilta? AInakin mainos lupaa maukasta ruokaa, makeisia ja tupakkaa!!!
Entä kahvila-ruokabaari Hattaran Ahertajantieltä? Sitten tietysti oli se iki-ihana Valion Baari Mäntyviidalla siinä Kino Tapiolan vieressä.
Ilman huonekaluja ei tapiolalaisten tarvinnut olla. Siitä piti huolen mm. Tapiolan huonekalu. Raitin varrella mainosti Filmitapio, joka tarjosi kaikkea kuvauksiin.

Ruokaa puolestaan myivät mm. T. Rusila Otsolahdentiellä sekä RAL:in K-kaupat Jalmarintiellä, Otsolahdentiellä ja Tapiontorilla.

mainos01.pdf
mainos02.pdf
mainos03.pdf
mainos04.pdf
mainos05.pdf
Tässä esimakua mainoksista, joita saatan lisätä tähän samaan blogiin, jos ja kun jaksan skannata noita mainioita sivuja.

Katselukerrat: 508

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Jorma Kajaste 6. kesäkuu 2011 21:20

Tervetuloa käymään Mäntyviidan varrella kirjakaupassa (Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi), missä Tapiola-aiheisten postikorttikuvien lisäksi näytteillä myös kyseiset puhelinluettelot vuosilta 1958, 1959 ja 1960 (eivät ole myynnissä). 

:-)

Kommentoinut Hannu Tervonen 11. tammikuu 2010 08:34
Mielenkiintoisia mainoksia, kiitos Juha. Etenkin tuo Lipin kuva lämmitti vanhana Oravannahkatorilaisena.

On se kumma, kuinka vähän tuli kuvattua lähiympäristöä aikanaan. Sitä pitää varmaan jotenkin pysyvänä ja mielenkiinnottomana, kun sen näkee joka päivä lähes samanlaisena.

Volkkarit tuovat myös mieleen nostalgisia muistoja, kun minunkin isäni piti omaansa parkissa tuossa samassa paikassa.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot