Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Hannu kaipasi Oravnnahkatorin jengin kuulumisia.Tässä jotain meistä:en kuulu Tapiolassa muuttajiin niin kuin monet teistä tai veljeni Pekka,Håkan,joka asui Kelohongantien lisäksi Sateenkujalla ja Hakalehdossa.
Muutin Käpylän olympiakylästä talvella -60 Kelohongantie 10 C:hen vanhempieni ja Pekan kanssa.Jussi syntyi kesällä -60. Lasten alkaessa muuttaa pois pesästä,vanhempamme muuttivat Oravannahkatorin toiselle puolelle kerrostaloon,Riistapolku 1 A:han (kiskan viereiseeen taloon),mistä tuli tukikohtani Suomessa käydessä moneksi vuodeksi.Asunto oli muuten (Matti ja Leena) Ryynäsen ent.koti vanhempien muuttaessa pienempään.Riistapolun asunto myytiin äitimme kuoleman jälkeen syksyllä 2002


Muuttotalvena oli paljon lunta ja luultav.myös pakkasta.Talon etupiha oli vielä täynnä rakennustyömaan rojua työmiesten huussin lisäksi.Muistaakseni taloa 8 rakennettiin vielä.
Kavereita löytyi sekä omasta talosta että naapuristosta ja leikkejä,pelejä ,kilpailuja riitti niin kuin Hannu ja muut ovat muistelleet.

Jousenkaarenkoulu,silloinen Metsolan kansakoulu, avasi ovensa sopivasti syksyllä -60 aloittaessani kansakoulun.Ekan luokan kavereista on jäänyt pysyvä yhteys Tuoviin (o.s Hilpi) ja Evaan (o.s Saarnijoki).
Pohjois-Tpiolan yhteiskoulu avasi myös oikeat ovensa,kun menin "oppariin". Molempien koulujen rakentaminen ja laajentaminen oli aloittaessani vielä meneillään.Mm.Jousiksella syötiin ainakin ekalla luokassa,omissa pulpeteissa.

Pidän itseäni edelleenkin tapiolalaisena,oravannahkatorilaisena.Ei ole Suomessa käyntiä ollut,etten olisi siellä käynyt.
Jos satutte näkemään italial.rekkareissa olevan reissumieheksi ristityn matkailuauton Tapiolassa,se on meidän.
Käyn kyllä lentäenkin Suomessa lähes joka vuosi.Majapaikkoa löytyy Tapiolan kavereilta lähistöltä ja Lauttasaaresta.

Pekka-veljeni maallinen taival pättyi mökilämme Sysmässä kesäkuussa 2004 .Kiitos vielä kaikille hautajaisiin Sysmään tulleille Tapiolan "pojille"
Jussi-veljeni on asunut 7-8 vuotta Ruotsissa,Uppsalassa.Minä yli 30v.Roomassa.

Katselukerrat: 208

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Pirkko Nissinen 7. syyskuu 2011 16:54
Moikka, muistathan että vain maksamalla varmista sisäänpääsysi. T Piky
Kommentoinut Anna-Riitta Ritvanen,Ansku 29. huhtikuu 2010 22:25
P.S. edelliseen: en tiennytkään,että toinen nimesi on isäsi mukaan ja olet jopa ottanut sen käyttöön.Kivaa. - Äitis/äitinne ei ilmeiseti enää elä...
Kommentoinut Anna-Riitta Ritvanen,Ansku 29. huhtikuu 2010 22:21
nykyisen asuinmaani mukaisesti:ciao Kaitsu tai Kaiju!
Muistan,että noilla lempinimillä kuljit ja muistan kyllä sinut,jopa pikkusiskosi Katinkin.Tietsyti myös Krissen,vaikkei ollakaan tavattu vuosikymmeniin. Huh,miten aika on mennyt!!
Joitain vuosia sitten (yli 10 luultav.) kuulin Kapulta,siis Pekkikseltä;Håkanilta,että sinä perheinesi asut "meillä". teki melkein mieli mennä/tulla soittamaan ovikelloa ja pyytää päästä kattomaan,miltä vanha koti näyttää ja miten olette se laittaneet.Hyvin tunnutte viihtyneen.Kiva asuntohan se oli/on.
Voinen lähettää kauttasi terkut myös Krisselle.Edelleen Jenkeissä?? - Hyvää Vappua! Ansku
Kommentoinut Kaj Färm 29. huhtikuu 2010 11:45
Hei Ansku, et ehkä minua muista, mutta olit siskoni Krissen kanssa jossain vaiheessa samalla luokalla PTYKssa. Minä taas olin varsinkin oppikoulun alaluokilla Pekan, Pekkiksen ja sittemmin Håkanin kavereita. Metkaa on, että minä perheineni olen asunut jo 17 vuotta Kelohongantie 10 C:ssä eli "teillä". Kiva koti edelleen niin kuin muistan se olleen 60-luvun lopullakin. terv Kaj Färm
Kommentoinut Maarit Topp os. Antila (Maara) 18. toukokuu 2009 15:59
Hei Ansku!
Ei olla tavattukaan sitten kouluvuosien, kun olet niin pitkälle asettunut. Kiva oli lukea kuulumisiasi. Nyt kun olen ns. Tapiolan paluumuuttaja, olen törmäillyt paljon tuttuihin. Viime perjantaina oli tapaaminen legendaarisessa Tuopissa ja porukkaa oli paikalla. Kati Vaahtoniemi on myyjänä Tapiolan Kappahlissa, nähdään aika usein. Muitakin luokkakavereita olen tavannut. Nämä sivut ovat saaneet monet heräämään ja muistelemaan lapsuus-ja nuorisoaikoja täällä. Itse kuulun Tapiolan Kiltaan, se yrittää ajaa asukkaiden ja Tapiolan etua, jotta tänne ei liikaa rakennettaisi.
Mukavaa kesää sulle, meille on lämpimät säät vasta saapuneet. Olen lähdössä parin viikon päästä Samokselle vanhimman tyttären, Tiian perheen kanssa. Anttu reissaa niin paljon työkseen ja on parhaillaankin Virossa ja latviassa, että välillä pääsen minäkin.
Terkut sinne Roomaan!
Maara

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot