Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Kun Tapiolan kirkon suunnittelukilpailu ratkesi, syntyi melkoinen poru. Faijani mm. kirjoitti Tapiola Tänään lehdessä, että tuleva kirkko näyttää aivan lämpökeskukselta. Kirkko kuitenkin rakennettiin suunnitelmien mukaan ja nykyään ei kukaan (tiettävästi) hauku sitä rumaksi ja kauheaksi. Niin muuttuu maailma, eskosein.
Löysin tuon vanhan Tapiola Tänään lehden edesmenneen faijani kätköistä, ja ajattelin ehkä skannata koko lehden tänne. Tässä nyt kuitenkin malliksi kansi ja takasivu, jossa mm. mielenkiintoisia ilmoituksia.
Tässä loputkin sivut kahdessa osassa niin ei tarvitse kovin paljon hiirtä liikutella. Lehdessä paljon mielenkiintoista; mm. koulujen ruokalistoja tammikuun viimeiseltä viikolta 1962!!! ja pyyntö olla vaihtamatta asuntojen lukkoja!
tapiolatanaankansi1962.pdf

takakansi1962.pdf

tanaansisasivut01.pdf

tanaansisasivut02.pdf

Katselukerrat: 239

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Pirkko Nissinen 8. toukokuu 2010 12:23
Mulla oli yksi kaveri, Erkki Juutilainen, joka oli töissä Tapiontornissa 7. kerroksessa mainostoimisto Artifexissa 70 luvulla. Hän kertoi seuraavaa. Siellä oli ollut melko pitkään töissä eräs työntekijä (asuinpaikkanaan Helsinki), työhuoneen ikkuna Tapiolan kirkolle päin. Vihdoin kuultuaan, että rakennus on Tapiolan kirkko, hän ilmoitti luullensa sitä kaikki menneet vuodet Tapiolan lämökeskukseksi!
Kommentoinut Riitta Junnila 9. tammikuu 2010 17:18
Muistan kun pääsin ripille Tapiolan kirkossa. Vanhempani istuivat takariveillä. Isäni kommentti kirkonmenojen jälkeen oli: autuaita ovat ne, jota eivät näe mitään eivätkä kuule mitään, mutta uskovat kuitenkin. Piruntorjuntabunkkeriksikin kirkkoa on kutsuttu.
Kommentoinut Suvi Kukkavuori (Boudet) 13. joulukuu 2009 23:38
Kuopiosta vieraaksemme tullut neljävuotias serkkuni sanoi uutuuttaan hohtavan Tapiolan kirkon nähtyään, että täällähän pappi saarnaa kenkälaatikossa. Itse rakastin sisääntuloa vastapäätä olevan seinän taivaan sineä ja sitä erityistä tuoksua kirkkosalissa.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot