Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Meillä oli kasvimaapalsta monta vuotta Silkkiniityn kupeessa.
Siellä oltiin vanhempien kanssa jo varhain keväällä istuttamassa
kaikenlaista kasvavaa.
Omat suosikkini oli mansikat ja herneet, niitä aina odotti innolla.
Joskus oli linnut tehneet tuhojaan tai voro käynyt vierailulla.
Tiettyyn ikään asti ihan mukavaa hommaa.
Onko muillakin muistoja kasvimailta Tapiolassa.

Katselukerrat: 250

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Timo 'Timppa' Kivistö 23. maaliskuu 2014 16:06

Myös meillä siellä palsta.

Herneet parhaita.

Kukkiakin mutsilla oli.

Kommentoinut Juha Leppävuori 29. kesäkuu 2011 16:15
Minä muistan palstoilta herneet ja pavut, joita isäni ja veljeni innokkaasti viljelivät. Samoista viljelyksistä olivat yhtä ilahtuneita fasaanit, jotka useina vuosina noukkivat kaikki idätetyt pavut.
Kommentoinut Juha Saarnio 25. marraskuu 2010 01:27
Meillä oli vaimoni Leenan (os.Jahn) kanssa kasvimaa 70-luvulla nykyisen Maarinniityn paikalla. kiva oli seurata porkkanoiden,perunoiden ja kaikenlaisten vihannesten kasvua ja terapiaa oli niitä hoitaa. Nytkin minulla on kasvimaa Seilinmäessä Orionin lähellä, sopiva fillarimatka tai vaikka kävellen.
Kommentoinut Pekka "Peksu" Lankinen 12. helmikuu 2010 13:20
Minä muistan kyllä käyneeni Timpan asunnon lähellä Mankaalla omppuvarkaissa erään kaverini kanssa. Tosin oksat kasvoivat aidan ulkopuolelle kadulle asti. Lievä varkaus vai. Silloin se oli jännittävää, eikä kyllä ole jälkeenpäinkään tullu kaduttua. Kerran silkkarin kentällä pelatun fudismatsin ja siihen yhdistetyn kaljoittelun jälkeen tuli napattua jokunen uusi pottu syötäväki enkä tiedä kenen kasvipalstalta, kun kellään kaverilla ei ollut niitä kotona.Tehtiin sitte kimpassa ylevä ruoka-annos, varastettuja uusia pottuja ja nötköttiä ja päälle muutama kepardi-kyllä oli hyvää. Pottuvarkaus vähän jälkeenpäin kadutti. Ne per......n pojankoltiaiset. Tunnustakaa te muutkin jotain pieniä kolttosia T. kerra katunut
Kommentoinut Arja Uusitalo 11. helmikuu 2010 22:31
Haettiinko - siis haitko sinä jonkun muun yritteliään lapsen/nuoren kanssa. Itsestäni ei olisi ollut sellaiseen. En ainakaan muista mitään sellaista. Saitteko myydyksi?
Kommentoinut Timo-Tapio Aartomaa 11. helmikuu 2010 22:17
Haettiinko me teidän kasvimaalta niitä kukkia, joita yritimme myydä ovelta ovelle Aarnivalkeantiellä?
Kommentoinut Arja Uusitalo 7. helmikuu 2010 11:25
Onko jollain valokuvia palstoilta? Olisi kiva nähdä millaista oli esimerkiksi juuri Aarnivalkean kasvimaalla. Itselläni on jossain mustavalkoinen kuva mutta siitä ei saa kovin selvää kuvaa siitä millaista siellä oli.
Kommentoinut Arja Uusitalo 31. tammikuu 2010 21:01
Hei Mika, uskallan olla eri mieltä. Kukat eivät koskaan ole tarpeettomia, runoilijana voin väittää, että ne olivat tärkeämpiä kuin vihannekset meidän palstallamme. Muistan kukat mutta vihannekset eivät olleet niin kiinnostavia....
Kommentoinut Liisa Ryytty 31. tammikuu 2010 20:43
Meillä oli useana vuonna Aarnivalkean kansakoulun takana sama kasvimaapalsta numero 120. (Puinen keppi, jossa luku 120 on jäänyt mieleen.) Paikka oli tosi hyvä. Pieni oja oli juuri palstan vieressä ja siitä sai kasteluveden keltaiseen kastelukannuun. Kasvatettiin itse perunat, sipulit, salaatit, porkkanat sekä kukat ja mulla oli oma hernepensas. Syksyllä kun sato otettiin ylös, meillä oli erityinen koukku keittiön katossa. Siihen laitettiin sipulit kuivumaan verkkopussiin.
Kommentoinut Arja Uusitalo 12. joulukuu 2009 17:59
Aarnivalkean pellolla oli meidänkin kasvimaamme. Äiti oli laittanut sen oikein komeaksi, siinä oli keskellä pyöreä penkki jossa oli kukkia ja sitten sivuilla oli hyötykasvit. Muistan olleeni siellä mukana mutten kitkenyt enkä ollut avuksi vaan keräsin hajuherneitä ja kehäkukkia joista tuli lempikukkia. En usko sen olleen nostalgiaa ainakaan meidän perheessämme, kyllä sieltä tuotiin kotiin kasapäin vihanneksia.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot