Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Kontiontiellä nuoruudessaan asunut Ilkka Kylävaara kirjoitti 89 julkaistun omaelämäkerrallisen tarinan Tapiolasta. Tarina ajoittuu 50 luvun loppuun ja 60 luvun alkuun.

Mukavaa luettavaa kun tuntee sen tapahtumat ja tapahtumapaikat.

Takakannen lyhyt kuvaus:
Tapiolan puutarhakaupungin ja sen kadut ja kujat elävät värikkäinä ja nostalgisina tässä vahvasti omaelänkerralliseselta vaikuttavassa kertomuksessa, joka ajoittuu 50-luvun loppuun ja 60-luvun alkuun. Ilarissa, Ilkka Kylävaaran näköisessä päähenkilössä on herkkyyttä ja kömpelyyttä, mutta myös säihkettä ja sähinää, varsinkin hänen osallistuessaan uljaisiin pihatappeluihin tai kiitäessään tanssisalin parketilla. Tapiola ja sen asukkaat saavat tässä tarinassa hauskan ja pikkuisen ilkeänkin kuvauksen raikulipojastaan, jonka tunnuksena voisi olla: kerran tapiolalainen, aina tapiolalainen.Katselukerrat: 571

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Terhi Kiiskinen 4. toukokuu 2012 10:00

Mara,

Kuvassa Ilkka Kylävaara on Tiina Valtasen ja Terhi Kiiskisen välissä (nojailee molempien olkapäihin) ja Satu Rosman takana.

Kommentoinut Lauri Vuorinen 8. kesäkuu 2011 11:25
Mielestäni Kylävaaran Ile on kahden musta paitaisen tytön välissä. Jotenkin näyttäisi siltä Ileltä, joka täällä Kontsareilla heilui.
Kommentoinut Liisa Ryytty 19. helmikuu 2011 01:29
Tarkemmin sanottuna Kylävaarat asuivat Kontiontie 7Assa.
Kommentoinut Martti "Mara" Alkio 4. joulukuu 2010 16:17
Hei,

Mulla on tuossa viereisessä blogissa (Klubi ja Nuorisoteatteri) juttua Kylävaarasta. Ilehän oli yksi Nuorisoteatterin kantavista voimista ja "Tapiola Storyn" kirjoittajia, Mulla on jutussa skannattu Tapiola Tänään -lehden juttu Storysta toukokuulta 1965. Ryhmäkuvassa olen ilmeisesti nimennyt Kylävaaraksi väärän henkilön. Osaatko sanoa kuka näistä (klikkaa linkkiä) on Kylävaara?

Blogi tulee kun klikkaa tästä
Kommentoinut Jaakko Visuri 2. huhtikuu 2010 22:47
Myös Uolevi Itkonen on kirjoittanut Tapiola/Asuntosäätiö -aiheisen kirjan. Olen kerran sellaista selaillut mutten enää löytänyt divareistakaan.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot