Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Valokuvaus ja Heikintorin disko on jo mainittu eri yhteyksissä. Onko Tapiolan nuorisoteatteri ja Cafe "Kultakukko" unohduksissa?

Katselukerrat: 220

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

Kommentoinut Pirkko Nissinen 14. heinäkuu 2011 14:09
Kukko oli Tapiolan parhaimmalla paikalla, vaikka oli enteleivästi 13. kerroksessa. Miettikää, nuoriso sai vallata niin upean mestan. Siellä ei saanut alkuaikoina olutta ilman ruokailua. Ostimme keitetyn kananmunan, otimme haarukan, veitsen ja servietin, niin johan olutta tarjoiltiin koko ilta puolen litran kahvallisissa tuopeissa. As many as you like. Portsari ottii tosiaan takkeja yäkerrassa ja tsekkas (väärennetyt) paperit. Hissit jumittuivat usein ja vessat olivat rikki (mistäköhän syystä). Joutuivat kai sen takia lopettamaan koko touhun, ainakin nuorisolle. Myös kai sen takia paikka suljettiin, kun sieltä loikki joitain elämäänsä kyllästyneitä yli laidan. Eräs ystäväni oli töissä Artifexissa 7. kerroksessa. Hän kertoi että kerran ikkunan ohi vilahti hahmo alaspäin! 12. kerros oli fiinimpi paikka, Linnunrata-Vintergatan, valkoinen flyygeli ja valkopukuinen herra hiveli flyygeliä kun siellä nautittiin sunnuntaisin kalabuffettia. Joskus 80-luvulla se toimi myös diskona. Löysin sieltä kerran itseni joraamasta kumisaappaat jalassa!  Joskus, ehkä 80-luvun lopulla  kävelin illalla kavereiden kanssa ohi Tornitalon, jolloin huomasimme että valonheittimet kutsuvat sisään Vintergatanin avaaajaisiin. No mehän heti sinne ihmettelemään, että taas on samalla nimellä avattu ravintola. Menimme sisään ja söimme mahamme täyteen naukkeillen hyviä viinejä. Noin tunnin kuluttua meidät "huomattiin" ja kertoivat että siinä on avattu uusi mainostoimisto nimeltä Linnunrata. Sanoivat että nauttikaa nyt vielä yhden oluet, mutta sitten meidän piti lähteä, koska olimme kuokkavieraita! 
Kommentoinut Martti "Mara" Alkio 9. lokakuu 2010 17:43
Ainakin minulla on "kukon" emännistä pelkästään myönteisiä muistoja. Erityisesti muistan ihanan Juliska Martikaisen, josta oli kerran juttu Tapiola Tänään lehdessä joskus 60-luvun lopulla, Juliska oli ehtoisa emäntä, ei tykännyt pahaa vaikka me oltiin huonoja asiakkaita (ostettiin vähän ja istuttiin kauan). Toinen ihana nainen oli Poken äiti. En muista Poken sukunimeä mutta tapasin Poken pari vuotta sitten Juha Rislakin 60-vuotijuhlissa. Sun kuvauksesi ei sovi Juliskaan eikä Poken mutsiin, ne oli ihania. Kerran heitin Juliskan ja toisen emännän himaansakin kun nähtiin niiden odottelevan pakkasillassa bussia,


Mutta Jos sulta on kyselty papereita, niin olit ehkä epäilyttävän nuori? Sinne oli 18 v ikäraja iltaisin. Kukossa oli portsari. Ensin ala-aulassa, myöhemmin ylhäällä (kts. kuva) . Se oli kyllä tyly mies. Mutta eihän toi homma mitään herkkua ollut

Kommentoinut Lauri Vuorinen 27. huhtikuu 2010 17:01
Kukko, kuppila jossa valtaa piti tämä mahtava nainen, tupeeratut hiukset ja haukan katse. Tarkasti jokaisen henkilöllisyystodistuksen, osti sitten olutta tai kahvia. Voisipa melkein sanoa että, ainakin nuoren mielestä, todellakin tyly ämmä :) Oliko ylhäällä hissiaulassa potsari?
Kommentoinut Hannu Tervonen 3. maaliskuu 2010 16:31
Kukko on mainittu kyllä jo useassakin paikassa, mutta pidempää jutunjuurta ei näy löytyvän. Nuorisoteatteri olisi varmaan mielenkiintoinen alue, jos jollakin siitä löytyisi muisteltavaa.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot