Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Riikka Hellman os. Kostermaa
 • Nainen
 • Kauhava, Etelä-Pohjanmaa
 • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa
 • Blogiartikkelit (1)
 • Keskustelut
 • Tapahtumat
 • Ryhmät
 • Kuvat
 • Valokuva-albumit
 • Videot

Riikka Hellman os. Kostermaa:n ystävät

 • Arja Rasilainen
 • Sirpa Suisto
 • iikka kokkonen
 • Jarmo Kankaanpää
 • Karkila Hannele os.Mattila (Hani)
 

Riikka Hellman os. Kostermaa:n sivu

Profiilitiedot

Entinen kotikatu Tapiolassa
Mäntyviita
Asuinvuodet Tapiolassa
1956-1970
Koulut Tapiolassa
Aarnivalkean Kansakoulu ja Tapiolan Yhteiskoulu

Riikka Hellman os. Kostermaa:n blogi

Tapiolan Mäntyviita

Hei onko ketään Mäntyviitalaisia ? Olisi kiva kuulla miten teillä nykyään menee! Asuimme kerrostalossa Mäntyviita 5A.
Yläkerrassa Ihamäet, Savijoet, Haavistot jne . Kirjoitelkaa jotain.

Lähetetty 30. huhtikuu 2010 kello 16:25 — 4 kommenttia

Kommenttitaulu (13 kommenttia)

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

1. kesäkuu 2015 kello 17:58 LassiSavolainen sanoi...

Moi Riikka.Asuin Mäntyviit 3c-rapussa 1964-80.Muistan hyvin Savijoen broidikset,Jukka,Pekka jaPertti, Meillä oli bändikin jonkin aikaa jossa soitti myös Olii Kokko. Tunsin hyvin  myös Ihamäet ja Pultsin kans ollaan vieläkin yhteydessä. Mun iso broidi  soitti aikoinaan rumpuja Andalusian Swing Bändissä jossa soitti myös Haaviston Jukka,niin pieni on maailma. Missäpäin nykyään vaikutat? Itse vietän leppoisia eläkepäiviä Vuosaaressa vaimon ja kissan kanssa,kirjoittele.

31. toukokuu 2012 kello 19:04 Arja Rasilainen sanoi...

Hei, tapasin 25.5. 40 vuoden jälkeen Kirsti Luodon ja Synski Sysikasken Synskin luona. Katseltiin luokkakuvia, siellä olit sinäkin: Riikka Kostermaa!

Ei varmaan paljon oltu yhdessä, mutta samalla luokalla kuitenkin!

Terveisin!  Arja Rasilainen

19. joulukuu 2011 kello 11:39 Sirpa Suisto sanoi...

Moi Riikka! Kiitos viestistäsi. Olen monesti miettinyt, mitä sinulle kuuluukaan, missä olet, mitä teet jne. Jätit erityisen jäljen mieleeni muutamasta hassustakin syystä, joista yksi on Juurittan jaarelli..  :).  Toinenhan on tietysti se näytelmämme, jonka harjoittelimme ja esitimme. Sehän oli se isäsi valitsema katkelma Shakespearen näytelmästä, jossa esitin, hm... en taidakaan muistaa, olinko Pyramo vaiko Thisbe. Mutta kuitenkin. Oli voimakas kokemus huomata oppivansa näyttelemistä ja kun vielä kiitostakin siitä joltakin opettajaltamme saimme. Myöhemmin näytteleminen oli pieni haaveeni ja yritinkin sitä jossakin työpaikan harrastekerhossa, mutta ikäväkseni sain huomata olevani aika hukassa yksin. Jännitän niin paljon, mukana olisi pitänyt olla "joku".

Minäkin kävin Pohojanmaalla kääntymässä parin vuoden verran. Vaasassa. Mielikuvani ja asenteeni litteätä seutua kohtaan muuttui laakista. Siellä on todella kaunista. Punaiset tuvat, jotka enimmät ovat surukseni huonokuntoisia tänä päivänä, pihat, kiviset metsät ja laajat pellot veivät sydämeni. Pitäisi olla laki, joka määrää tuvat kunnossa pidettäviksi ja säilytettäviksi ihan kaikki, rahoitusta en kuitenkaan sellaiseen ole pohtinut :). Yksityisten sitä olisi varmasti raskasta toteuttaa. Tällä hetkellä asun Myrskylässä.

Sinusta tuli siis kauneusalan ammattilainen. Teatteri ei sinua vienyt, vaikka niin olisin voinut ajatella aina. Kykyjä sinulta siihen ei todella puuttunut. Minusta tuli sihteerikkö, ATK-sellainen, mutta josta kolmen lapseni kotihoidon aika pudotti tuon etuliitteen pois. Aika ajoi ohi eikä mielenkiinto riittänyt niin pitkälle, että olisin lähtenyt päivittämään tietojani ja taitojani. Sitä luuli silloin vielä elävänsä ikuisesti ja kerkeävänsä vaikka mitä. Jopa alan vaihdosta haaveilin, mutta silloinen lama vei maton jalkojen alta enkä toista kertaa enää sitten yrittänytkään.  Nyt olen ollut jo kaksi vuotta työkyvyttömyyseläkkeellä perimäni ärhäkän, nuorena alkaneen sepelvaltimotaudin vuoksi.

Lapsistani on vanhin tyttö ja loput poikia ja tytölläkin on jo kaksi omaa lasta. Olen eronnut, asun yksin, mutta en ole yksinäinen. Sen taidon opin jo lapsena niin, että vieläkin sen osaan. Kaikki harrastukseni ovat yksilölajeja. Niin liikunnassa, kuin muussakin. Mm. kirjallisuus ja valokuvaaminen ovat minulle tärkeitä. Mukava on kuitenkin, että on ihmisiä, joihin pitää yhteyttä.

Sydänkö sinut Kauhavalle kuljetti?

T. Sirpa

14. joulukuu 2011 kello 13:20 Sirpa Suisto sanoi...

Hei Riikka! Tässä sinulle arvoitus, tai kaksikin :)  Sanooko sanat "Hei juurittan jaarelli, sukselavilavaaselli, tremmelavila sekselavila, aksemberi taas" sinulle mitään? Entä sanat Muuri, Pyramo ja Thisbe? Terveisin Sirpa

3. syyskuu 2011 kello 13:45 Juha Valtanen sanoi...
Moi .Me asuimme mäntyb´viita 3 d Minä siskoni Tiina ja tietysti pakolliset vanhemmat . Paljon hyviä muistoja. Nykyjään taas takaisin Espoolaiseksi 8 vuotiaan tyytäreni tuutorina kouluelämän suurissa kiemuroissa. t Juha
20. kesäkuu 2011 kello 22:55 Riitta Ihamäki sanoi...

Moi Inno :).......aika kuluu niin, ettei meinaa perässä pysyä. Lahden Ullasta en ole kuullut oikeastaan mitään. Juhani muutti äskettäin Oravanpesästä Kustaviin ja Pekka on Taivaan Isän huomassa. Toivottavasti täällä joku osaisi kertoa missä Ulla on ja mitä hälle kuuluu..

Mun vanhempi tyttäreni opiskelee Englanissa yliopistossa kansainvälistä politiikkaa ja nuorempi jatkaa lukiota vaihtovuoden jälkeen Haukilahdessa.

Onnea sulle mummiudesta :). Asuuko tyttäresi perheineen lähellä siellä? Oletko ajatellut tulla syksyllä tapaamiseen? Olisi kiva tavata vuosien jälkeen :) Hyvää kesän jatkoa toivoo Ritsku

20. lokakuu 2010 kello 13:53 Olli Haavisto sanoi...
Moi Riikka,
5 A:n kolmannesta kerroksesta on mutkien kautta päädytty Järvenpäähän.
Kaikki hyvin, toivottavasti sullakin.

Olli
13. kesäkuu 2010 kello 14:56 Pirkko Nissinen sanoi...
Moi Riikka! Tästä tulee vielä kutsut loppukesästä! Mukavaa kesää!
Piky
11. kesäkuu 2010 kello 13:51 Jarmo Kankaanpää sanoi...
Hei, Kostermaariikka!

Minun oli silloin TYK:n ekalla aluksi vaikea hahmottaa, mistä luokanvalvojamme Veli Oksasen yhteen pötköön lukema nimesi katkeaisi: toisen ja kolmannen vai kolmannen ja neljännen tavun välistä? Muistanet ehkä luokkaretkemme, liki 20 km:n pyöräily Pirttimäen retkeilyalueelle Bodomjärven pohjoispäähän, eväät naamaan ja takaisin samaa reittiä. Silloin 11-vuotiaana oli nuori ja hyväkuntoinen...

Rovaniemi tuli tutuksi 1980-luvun alussa, kun aloin kulkea sen kautta vuosittain kenttätöihin Lappiin (josta valokuvia sivullani), muttemme silloin törmänneet. Saatoit - tai miehesi saattoi - kuitenkin tuntea arkeologikollegani Hannu Kotivuoren vaimon, joka oli Rovaniemellä lennonjohdossa (etunimeä en tosin muista). Kotivuoret asuivat lentokentän henkilökunnan asuinalueelle ja olin siellä joskus yötä, tosin vasta 80-luvun lopulla.

Margit Lumme on oikeassa: Tapiola ei ole enää entisensä ja menee yhä pahemmin pilalle, mitä enemmän sitä "elävöitetään". Uuden keskustan ja hekarin eteläpuolinen alue on täysi bisnes- ja asuintaloslummi. Vanhan keskustan tienoo on kuitenkin onneksi säilynyt melko koskemattomana; vain liikkeet ovat kadonneet (kiitos uuden keskustan isojen markettien) ja tilat ovat tyhjillään tai toimistoina. Asuin pitkään (-76-90; 96-2001) Kimmeltiellä ja tienoo tuli tutuksi; tänne "maalle" Pohjois-Kirkkonummelle piti muuttaa kun tilat kävivät ahtaiksi ja Tapiolan neliöhinnat liian koviksi. En tiedä, muuttaisinko enää takaisin - joka kerran kun Tapiolassa käy, siellä on joku uusi kauhistus...

t. Jarmo
8. kesäkuu 2010 kello 19:42 Maarit Topp os. Antila (Maara) sanoi...
Hei Riikka!
Minulla on kyllä vanhat kuvat tallella, meillä on vanhojen tapiolalaisten tapaaminen taas lokakuussa, kutsu on näillä sivuilla. Tule sinne muistelemaan menneitä. Maarit
 
 
 

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot