Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Pirkko Nissinen
 • Nainen
 • Espoo
 • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa

Pirkko Nissinen:n ystävät

 • Olli Laine
 • markku lehmuskallio
 • Risto Säntti
 • Pera Väätäinen
 • Marjatta Blom os. Taavitsainen
 • Matti Pertti Juhani (Jussi) Topp
 • Sirpa Suisto
 • Jussi Sergin
 • Ullamaaria Franck
 • Auli Aidoo (Köde) (s.Penttinen)
 • Ilkka "Ile" Yrjä
 • Anja Torvinen (Anu)
 • Elisabeth Palander (Iisa Arvola)
 • Lauri Vuorinen
 • Kim Swanljung

Pirkko Nissinen:n ryhmät

Jäsenen Pirkko Nissinen keskustelut

Bileet 2014

Started Loka 12, 2014

Vintti

Started Loka 12, 2014

Etsitään vanhoja valokuvia Heikintorin raflaan, Vintille!
15 vastausta 

Aloitti tämän keskustelun. Viimeisin vastaus jäseneltä Pirkko Nissinen Syys 3, 2014.

 

Pirkko Nissinen:n sivu

Profiilitiedot

Entinen kotikatu Tapiolassa
Kelohongantie, Kimmeltie ja Otsolahdentie
Asuinvuodet Tapiolassa
1959-1974 ja noin 1977-1982
Koulut Tapiolassa
Jousenkaaren kansakoulu (ent Metsolan kansakoulu), Aarnivalkean kansakoulu, Tapiolan yhteiskoulu ja Tapiolan lukion iltalinja

Kelohongantielle 1959 ja Kimmelteille 1963

Muutimme Tapiolaan vappuna 1959. Silloin Kelohongantiellä oli valmiina numero 12, se vihreä kerrostalo. Rakenteilla olivat oranssi ja ja sininen kerrostalo. Hypimme rakennuksilla etsien "paukkulankaa" veljieni Aten ja Erkin kanssa. Muovipäällysteisestä rautalangasta punoimmen avaimenperiä. Muutenkin huimapäisyys, puissakiipeily ja metsässä leikkiminen olivat kivaa puuhaa.Talossamme oli kolme rappua, jossa kussakin neljä kerrosta ja joka kerroksessa kolme ovea, ja keskimäärin kaksi lasta per huoneisto, joten leikkikavereita riitti omaksi ja talonmiehen iloksi! Koko Tapiola oli tulvillaan lapsia ja kouluja. Leikkikouluni oli samassa rakennuksessa kuin Jousenkaaren kansakoulu, joten oli helppo siirtyä koululaiseksi. Muistan hyvin myös Kelohongantien rivitalojen Toppit. Anttu ja Eki ovat veljeni kavereita vielä tänäkin päivänä! Taitaa ornitologia ainakin yhdistää! Suvi Kukkavuori asui samassa talossa kuin Toppit, talon toisessa päässä. Häneen tutustin vuonna 1960, eli viisi vuotiaana helmikuussa kävellessäni hänen kotinsa ohi (olinpas nuori yksin kävelijä) ja kurkistin aidan taakse. Suvi leipoi pihalla lumikakkuja ja pyysi vierelleen luudan päälle istumaan. Suvi asuu Ranskassa ja tapaamme vieläkin aika ajoin.

Kelohongantien läheisyydessä, pienteollisuuustalossa oli Tapiolan Leipomo ja sieltä tuli usien hyvät tuoksut. Riitta, Leipomon omistajan tytär oli jossain vaiheessa luokallani ja pääsin hänen kanssaan joskus maistelemaan leipomon tuotteita.

Kuulin aikuisena että vanhemmillani oli ollut vaihtoehtona Itä-Helsinki asuinpaikaksi. Tapiola jostain syystä valittiin. Kyllä saan olla onnellinen, sillä Tapiolassa oli ihana lapsuus ja nuoruus! Nykyisinkin kuljen Tapiolan läpi lähes päivittäin Olariin ja saan aistia menneisyyden ihanat haamut siellä.

Muistakaahan tulla bilettämään 15.5.09 Tapiolan Pickwickiin Tapiola 60-luuvn happenign hengessä! Siiitä lisää tietoa myöhemmin.

Kimmeltielle noin vuonna 1963
Olimme asuneet pienessä kolmiossa Kelohongantiellä, viisihenkinen perhe, ja nyt saimme rivitalosta melkein puolet isomman asunnon ja ihanan pihan. Asuntomme oli rivitalon viimeinen asuinhuoneisto. Päädyssä olivat autotallit ja sauna. Ollessani yhdeksänvuotias, tuntui kurjalta muuttaa - ja vaihtaa jopa koulua. Menin Aarnivalkean kansakouluun, jonne oli vain viiden minuutin kävelymatka. Sieltä sain kivoja kavereita.
Talomme sekä lähiympäristön taloissa oli paljon uusia kavereita. Meidän talossamme oli 12 asuntoa, joten taas riitti kavereita yllin kyllin. Leikimme paljon ulkona, tytöt ja pojat yhdessä. Oli nuo normaalit 1960 luvun lasten pihaleikit; purkkis, kirkonrotta, kymmenen tikkua laudalla, hai lii hai loo, peili, vaarinhousut, peffis, piilo ynnä kaikki kauppa- ja telttaleikit sekä puissa kiipeilyt. Takapihaltamme avautui pelto Pohjois-Tapiolaan. Pelto oli myös leikkipaikkamme. Pludasimmen monet kerrat keväällä märkiin ojiin. Pellolla oli tuolloin myös vedenpuhdistamo ja Louhentielle päin rakennettiin suuri ihme: Hansamarket!
Nykyisen Innopolin ja muiden "Hagalundintien" rakennuksien kohdalla oli kartanon pellot ja niillä käyskenteli lehmiä. Navetassa kävimme hakemassa maitoa ja tallissa sekä pihoilla silittelemässä hevosia. Siellä suunnalla oli myös jännittäviä autiotaloja, joissa koimme huippuhetkiä niitä tukiessamme.
Kimmeltiellä oli varmaankin joka perheessä vähintään yksi kotieläin, joten kissat ja koirat kulkivat vapaasti vähän joka kodissa. Kissoja heitettiin kengillä ym, kun niitä mourusi keväisin kymmenttäin herätellen koko seutukunnan. Eräälle kissalle annoimme nimeksi Caruso, sen hyvän lauluäänen takia.
Asunto oli muuten sama jossa Antilat (esim nyk. Maara Topp) olivat asuneet ennen meitä. Hehän muutivat Pohjois-Tapiolaan. Kimmeltieltä muutin 19 -vuotiaana Helsinkiin, joten Tapiolan ihanimmat muistot ovat juuri Kimmeltein ajalta.

Pirkko Nissinen:n kuvat

 • Lisää kuvia
 • Näytä kaikki

Pirkko Nissinen:n blogi

Tapiolan 60-luvun nuorten bileitä alkaen vuodesta 1999 -myös 2017

Nyt saatiin tieto Tapahtumat-sivullekin, 27.1.2017. Old Stars musisoi(kuvassa)

Hädissäni laitan tänne blogiin tiedon siitä että…

Jatka

Lähetetty 17. tammikuu 2017 kello 11:30

Kommenttitaulu (50 kommenttia)

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

5. lokakuu 2017 kello 13:51 Marjo Trontti os. Mäkelä sanoi...

Hei Pirkko,

kiitos kaikista 60-luvun bileistä, joita olet ollut järjestämässä! Kysyisin, onko tulossa bileitä vielä jatkossa? Olisi aivan mahtavaa jatkaa tätä perinnettä!

Ystävällisin terveisin

Marjo Trontti os. Mäkelä, espoolainen vuodesta 1959

14. syyskuu 2015 kello 12:50 Pirkko Nissinen sanoi...
2015 bileet meni hyvin ja kivaa oli Bada Bingissä Tapiolassa 11.9.2015. Tällä kertaa oli vähän vähemmän porukkaa kuin normaalisti, n 122 hlöä. Topmost esiintyi vain meille, ihanaa! Katsotaan kuka järkkää bileet ens kerralla. Halukkaat voivat ilmoittautua mulle:-D
14. heinäkuu 2013 kello 18:46 Jorma Kajaste sanoi...

Moi, vasta nyt luen näitä viestejä, niin harvoin tulee varsinaisesti kirjauduttua sisään... postikortteja on enemmänkin näytteillä nyt, ja joitain kaksoiskappaleita myynnissä kehystettynä. Käy divarissa katsomassa (Mäntyviita 4), mitä löytyy. Useimmiten paikalla on poikani Juhani, tai joku muu perheestä. 

26. tammikuu 2013 kello 12:39 Kaj Saarnio sanoi...

Hei Pirkko! Kiitos jälleen tulevista Tapiolan 60 vuotisbailuista. Viestitän sinulle tätä kautta kun en onnistunut jättämään viestiäni tapahtumasivulle.

Tuo 6.9.2013 on oivasti valittu päivä koska Tapiola täyttää virallisesti 60 vuotta 5.9.2013. Jos bailuissa on tarkoitus jotenkin sivuta Tapiolan 60 vuotista taivalta niin Tapiolan synnystä ja kehityksestä aina 80-luvulle asti on Heikki von Hertzenin lennokas kirja " Raportti kaupungin rakentamisesta - Tapiolan arkea ja juhlaa". Sen toinen kirjoittaja on Asuntosäätiön entinen tiedotuspäällikkö Uolevi Itkonen, joka vaikuttaa edelleen Tapiolassa.

Jos sinä ja järjestelytiimi haluatte lisäinfoa teemasta voisimme tavata kevään aikana kahvin merkeissä.

Talvisin terveisin

Kaj Saarnio

p. 050 5054341

22. joulukuu 2012 kello 04:32 Sirpa"Pimpo"Nilssonos.Serenius sanoi...

Voi miten ihanaa lukea jonkun muisteloita. Mä asuin Iltaruskontiellä ja Topit oli meidän "perhetuttuja". Noh, minä vähän mattimyöhänen tässä nyt.

12. syyskuu 2012 kello 17:03 Jorma A. A. Mikkonen sanoi...

Moikka!

Huomasin että tuossa edellä kyselit Timo Kelarannalta valokuvia. Niitä varmaan Timolta löytyy, mutta tiettävästi Timo on (ainakin) toistaiseksi muuttanut Espanjaan ja kuvia voipi olla vaikea löytää ja toimittaa sieltä käsin.

 

T. JAAM

16. helmikuu 2012 kello 02:45 Hannu "Hutero" Koponen sanoi...

Sori Piky että kesti vastata. En tiennyt viime kevään vallareiden kokoontumisesta. Meni jotenkin ohi.

T. Hannu

9. marraskuu 2011 kello 18:10 Anna-Riitta Ritvanen,Ansku sanoi...

Ei mitään paniikkia siitä metelistä.Ajattelin vaan huomauttaa,kun en ollut ainoa,joka siitä kärsi ja jonka mielestä levymusa vois riittää,niin kivaa kun livemusa onkin.Niin monet haluaa ennen kaikkea jutella.

Tuskin tulen ensi vuonna,mutta 2013 on mielessä,kun pyöreät vuodetkin on sillon taas täynnä.

Hyvää marraskuun jatkoa,kivaa,kun jaksatte järkätä bileitä! Kiitos sulle ja Tuulalle!

Ansku

7. marraskuu 2011 kello 16:25 Maarit Topp os. Antila (Maara) sanoi...

Moikka!

Kiva kun tapasi jopa kaukaakin tulleita ystäviä bileissä. Järjestelyt meni hyvin jälleen! Kiitos! Anskun kanssa olen samaa mieltä musan kovuudesta. Pääasia on kuitenkin seurustelu. Musiikki on ok vaikka tunnin ajan, mutta nyt esiintyminen vei yli 3 tuntia. Paikka on ehkä liian pieni isommalle bändille. Vinkkejä ens kertaan.

Terkut,

Maara

27. lokakuu 2011 kello 22:33 Anna-Riitta Ritvanen,Ansku sanoi...
kiitos kivoista bileistä! oli ihanaa tavata ja löytää vanhoja tuttuja,mutta on pakko laittaa 1 miinus:meteli,joka johtui paljolti ihanasta live-musasta,mutta jos on tarkoitus,että ihmiset löytävät uudelleen toisensa ja juttelevat,viim.ei onnistu.Kurkku oli käheänä ja korvat tukossa ja väsyneinä kuulemisen pinnistelystä.Vaikka soittajia on omasta takaa,ent.tapiolalaisia,voisiko mitenkään ajatella,että seuraavissa olisi vain vaimeaa taustamusaa? -Itse jätin iltani vähän kesken em.syistä
 
 
 

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot