Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Martti "Mara" Alkio
 • Mies
 • Espoo, Haukilahti
 • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa

Martti "Mara" Alkio:n ystävät

 • Leena Harjola os. Nuortila
 • Marjatta Blom os. Taavitsainen
 • Juho (Jussi) Isoviita
 • Jorma A. A. Mikkonen
 • Antti Mikkonen
 • Martti Seppälä

Martti "Mara" Alkio:n ryhmät

Jäsenen Martti "Mara" Alkio keskustelut

Tapahtuma Tapiolan kirjastossa: Yle Arkisto: Uutta ja vanhaa Tapiolaa
2 vastausta 

Tapiolan kirjastossa alkoi eilen (3.10.2016) illalla koko viikon kestävä tapahtuma, missä esitetään Ylen Elävän arkiston videoklippejä 50-70 lukujen Tapiolaa käsittelevistä tv-ohjelmista.  Samalla…Jatka

Tagit: Kirjasto, Arkisto, Yle

Aloitti tämän keskustelun. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilkka Lassila Loka 15, 2016.

 

Martti "Mara" Alkio:n sivu

Profiilitiedot

Entinen kotikatu Tapiolassa
Kimmeltie 11
Asuinvuodet Tapiolassa
1957 - 1974
Koulut Tapiolassa
Kävin kouluni Helsingissä - Taivallahden kansakoulu - Ressu (Helsingin Lyseo)

Martti "Mara" Alkio:n kuvat

 • Lisää kuvia
 • Näytä kaikki

Martti "Mara" Alkio:n videot

 • Lisää videoita
 • Näytä kaikki

Martti "Mara" Alkio:n blogi

Klubi ja Tapiolan Nuorisoteatteri(Muokattu 17.6. 2013)------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaakko Visuri kyselee maaliskuisessa kirjoituksessaan:

"Valokuvaus ja Heikintorin disko on jo mainittu eri yhteyksissä. Onko Tapiolan nuorisoteatteri ja Cafe "Kultakukko" unohduksissa?…


Jatka

Lähetetty 12. helmikuu 2011 kello 16:00 — 16 kommenttia

Kommenttitaulu (14 kommenttia)

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

8. syyskuu 2015 kello 22:33 Jorma A. A. Mikkonen sanoi...

Terve Mara!

Kävin hyvin lyhyesti piipahtamassa Kimmeltien 60v. juhlissa. Tunnistin Kaj Richterin ja Martti Seppälän (tietysti), Nevalaisen Ullan ja Ati Palerman lesken. Lisäksi juttelin radiomies Ihamäen kanssa , siitä millaista oli Vapun aattona -55 muuttaa Helsingistä 36m2:n kaksiosta, jonka ainoana mukavuutena oli sisävessa ja lämmin vesi,  kolmikerroksiseen rivariin, mikä tosin oli keskellä "ei mitään", niin että Hagalundin kartanon lehmät kulki ikkunan alla. T. JMi

10. tammikuu 2012 kello 11:38 Anne Varkkola (Kaukoranta) sanoi...

Jännä juttu!

sitä luulee muistavansa menneet ajat - mutta on se muisti niin valikoiva! En muista yhtään tuollasta tapaamista. Siellä me asuttiin ja Musse ol samalla luokalla, ja olenhan minä Anka edelleen!

5. tammikuu 2012 kello 23:48 Martti "Mara" Alkio sanoi...

Moi,

Se ALK-10 oli VW Variant jonka isä osti kun autojen tuonti vapautui kesällä 1962. Väri oli musta koska se kuulemma on ainoa väri jossa kolarimaalaukset ei näy. Oikeassa oli, pari vuotta myöhemmin äiti kolhi kyljen porttikäytävään stadissa ja ei maaliraja näkynyt.  Isä sairastui 1965 eikä enää voinut ajaa.  Kun mä sain kortin samana syksynä, niin rupesin puhuun että täähän pitäis vaihtaa jo ja Cortina 1500 GT olis sopiva.   Joskus 1966 VW vaihtui sitten Tapio-Autossa valkoiseen Cortinaan joka kiihtyi kuin tauti. Varsinkin Länsiväylällä Katajaharjun mäessä,  siinä missä nopeusrajoitus loppui.  Silloin sai koivusaaren kohdalla ajaa laillisesti niin kovaa kuin pääsi. GT:llä pääsi Tapiolan kohdalla semmoset n. 170 km/h mittarilukemaan.

En tiennykään että Bemari oli rikki.  Mun Keltanen Rellu 8S oli myös aina rikki, vaikka uutena ostettu. Itse olin osasyyllinen, mutta opin korjaamaan sen Haynesin oppaalla joka on vieläkin tallessa.  R 8S oli ikävä kyllä 50-luvun Dauphinen  tekniikkaa keltasissa kuorissa (jotka alko ruostua jo vuoden ikäisenä). Kelarannan Sepolla oli Dauphine ja se opetti mua hankalissa paikoissa.   8S:llä kiersin Euroopan kahteen  kertaan .

En tiedä mistä johtuu mutta taas mulla on Rellu, Scenic II 2.0 Sekin on aina rikki mutta nyt autoja ei enää voi itse korjata.

5. tammikuu 2012 kello 20:08 Pekka Warva sanoi...

Moi Mara

Toi jenkki ei varmaan ollut meidän, meillä oli Pösöjen välissä kyllä joku jenkki, mutta en muista mikä, voisiko auto olla Roossin tai Damsteenien, en muista.

Mutta sun Rellusi muistan, se oli tosi makee, muistaakseni teillä oli myös

Corttiina, jonka rekisteri oli ALK-10, eikös ollutkin. Bemari kyllä oli ja aika ärhäkkäkin, Richterin Kaijun kanssa otettiin kiihdytyskisat Aarnivalkeantien suoralla, Honda tosin voitti, mutta ei paljon. Oli hyvä, että et ostanut sitä, se oli aina rikki, johtuen ehkä sen kaikista virityksistä ja kovasta käytöstä.

11. lokakuu 2011 kello 07:58 Martti Seppälä sanoi...

Terve Mara!

Luulen että puut ovat jäljellä. Jouduin poikkeamaan muutaman metrin pyörätieltä taloa kohti juuri puiden takia jotta sain napattua puhelimellani kuvan.

Tuo Eniron kuvajuttu on kyllä mainio. Vastaava palvelu löytyy myös Espoon ja ainakin Vantaa kaupungin karttasivuilta (kenties samaa materiaalia, en ole verrannut).  

2. lokakuu 2011 kello 22:56 Leena Harjola os. Nuortila sanoi...
On tunnustettava, etten naamaasi saa mieleeni. Mutta muistan erittäin hyvin rekkarinne ALK-10!
13. elokuu 2011 kello 06:15 Marjatta Blom os. Taavitsainen sanoi...

Noita lapsuuden muistoja voisi ehkä jo tässä iässä muistella huumorilla, mutta olen todella pahoillaniMara, jos pahoitit mielesi.

 

En tiennyt perhesuhteistasi,mutta varmaan muistat itsekin,että lapsuudessa tapeltiin. Ja niinhän se on usein: lapsena tapellaan ja näytetään kuka esim. rakentaa hienomman lumilinnan, vai mitä?

 

Kulmakunnan Sanomat oli kahden pikkutytön toimittama lehti, ja sekin oli täynnä huumoria! Vitsihän se oli Leenasta, siskostasi ja Seposta.

 

Pidimme kyllä Teidän perrheestä, varsinkin Leenasta, joka oli aina yhtä herttainen ja puhui niin ystävällisellä äänellä.

 

Näin aikuisena on tietysti tarkemmin osattava harkita, mitä sanoo, ja vielä kerran,pyydän anteeksi, tarkoitukseni ei todellakaan ollut loukata - päinvastoin- ajattelin, että noi muistot saa Sulle hyvät naurut!

 

- Jatta

22. helmikuu 2011 kello 12:24 Veli-Antti Savolainen sanoi...

terve vaan

Yritin kaivaa muistiani vuosista mutta en löytänyt mitään tarkkaan, se muistan kyllä kun kävimme Mikkelissä saakka esittämässä Tapiola Storyä ja pidimme aikalailla hauskaa Nuijamiehessä...

20. marraskuu 2010 kello 22:06 Synnöve Sysikaski sanoi...
Hei!

Kiitos viestistä. Olipa mukava tietää, kuka Paula on. Heti muistin sukunimenkin kun sen mainitsit. Lasse Vuorinen on laittanut kuvan näille sivuille.

KIrjoitin yöllä viestiä ja ajattelin, että voisi välillä vaihtaa logoa, jotta näkee keitä
ryhmän takana on. Laitan kyllä maisemakuvan takaisin. Nyt kun aktiiviseksi rupesin, niin meni kuvakin vaihtoon.

Mitä muuten siskollesi Leenalle kuuluu? Arja Laakso kertoi, että Leena oli joskus töissä Arjan tyttären päiväkodissa. Arja ja Leena toimittivat aikoinaan lehteä nimeltä "Tapiolan tanhuvilla".

Mutta mitä mieltä olet siitä, että yritettäisiin jotain kokoontumista ensi kesänä? Joku jo aikaisemmin ehdotti sitä.Jos paikka olisi jossain Silkkiniityllä tms , niin kellekään ei tulisi paineita järjestelyistä ja ravintolan varauksista.. Pantaisiin sana kiertämään .
Terveisiä leikkikoulukaverilleni Paulalle
Synnöve
19. marraskuu 2010 kello 21:29 Synnöve Sysikaski sanoi...
Hei!
Kirjoitin äsken pitkän pätkän, mutta se katosi jonnekin.

Olet oikeassa. Laitetan kuvat KImmeltien sivulle jossain vaiheessa, Sitten voidaan korjaillakin yhdessä. On ihanaa kun olet nyt noin hirveän aktiivinen ja kirjoitat kivasti meidän historiaa
Mutta minulla on nyt yksi iso idea. Palaan siihen huomenna. Synöve
 
 
 

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot