Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Markku Lehto
  • Mies
  • Oulu
  • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa

Markku Lehto:n ystävät

  • Tarja kuparinen
  • tiina saxell
  • Jone Takamäki
  • Pekka Ihalainen

Markku Lehto:n ryhmät

 

Markku Lehto:n sivu

Profiilitiedot

Entinen kotikatu Tapiolassa
Kelohongantie 14
Asuinvuodet Tapiolassa
1961 - 1968
Koulut Tapiolassa
Metsolan leikkikoulu ( sijaitsi silloin Jousenkaaren kansakoulun tiloissa )
Jousenkaaren kansakoulu
Tapiolan Yhteiskoulu

Hajanaisia muistikuvia Tapiolan ajalta

Muutimme muistaakseni 1961 Hesasta Eerikinkatu 43:sta. Leikkikoulussa olin Metsolan lastentarhassa, joka sijaitsi silloin samassa rakennuksessa kuin Jousenkaaren kansakoulu.

Jousenkaaren kansakoulusta muistan sellaisia opettajia kuin Kaija Tawast, Helelä, Venesjärvi ja tietenkin johtajaopettaja Kuusen.

Jonkun verran pelasin jalkapalloa ja olin siinä mini-basketissakin mukana.  Myöhemmin lukioaikana pelasin Tapiolan YK:n joukkueessa lentopalloa.  Lennokkiharrastukset alkoivat kiinnostaa vähän yli 10 -vuotiaana ja se jatkui sitten 15 -vuotiaana purjelentopuolella Tapiolan Ilmailukerhossa.  Tapiolan IK järjesti kerran ilmailunäytöksenkin Silkkiniityllä parilla purjekoneella.

Sotaleikkejä muistan leikkineemme paljon ja järjestimme jopa "taisteluita" toisten talojen jengejä vastaan.  Liekkö siitä sitten johtunut, että vaikka minun piti olla intissä lyhyen kaavan mukaan 8 kk, niin se venyi sitten 30 vuodeksi.  Jäin eläkkeelle täällä Oulussa Pohjois-Suomen Maanpuolustusalueen huoltopäällikön tehtävistä keväällä 2006. Pääosan ajasta palvelin Merivoimissa Turussa ja Helsingissä.

Vuonna 1968 muutimme sitten isompaan asuntoon Soukkaan. Kävin sieltä käsin yhteiskoulun loppuun. 1970 -luvulla sitten tietenkin bailattiin Tapiolassa, otettiin kantaa kaikkeen ja parannettiin Rio Tinton avulla maailmaa. Sen aikainen radikalismi on tukan lyhenemisen myötä haihtunut ja nyt taidan olla konservatiivi pahimmasta pääsä.

Markku Lehto:n kuvat

  • Lisää kuvia
  • Näytä kaikki

Kommenttitaulu (15 kommenttia)

Sinun tulee olla Tapiola 1960-luvulla:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Tapiola 1960-luvulla

9. huhtikuu 2018 kello 08:53 Jone Takamäki sanoi...

Moi Makke!!! Täällä Jone.Sorry viipynyt vastaus,heh...Kyllä,olen muusikko ja olin myös näyttelijä,mutta ne hommat jätin jo kuutisen vuotta sitten.Mukava kuulla teikäläisestä.Se Kelohongantien porukka on jäänyt lähtemättömästi mieleen.Hyvä niin.Ikävä kyllä,en ole tavannut muita kuin Jukka Kankaan isossa Tapiola-meetingissä,mikä oli v.2011 Vallareilla.Paajeksen Arin kanssa jutellut puhelimessa.Voi hyin Makke(se oli sun kutsumanimi).!!

4. lokakuu 2016 kello 17:16 Jukka Kangas sanoi...

Terve Markku,

toki muistan sut. Mä asustelen edelleen täällä Espoon Kivenlahdessa, ja jäin eläkkeelle viime keväänä, tuli myös 60 täyteen.Sä olit jonkun vuoden vanhempi?

17. joulukuu 2015 kello 05:48 LassiSavolainen sanoi...

Huomenta, olet asunut samoilla kulmilla, asuin Eerikinkatu 28,Kalevankatu43 ja Tapiolassa Mäntyviita3. OLin intissä TurItPtsrossa. 1971.

3. huhtikuu 2015 kello 17:22 Iire Jarkko Juhani M sanoi...

Hei Markku! Yllätyksekseni löysin Sinut täältä! Mieleeni tuli aamut,jolloin ajelimme vanhalla Fiat 600.lla töihin. Muistatko kylmiä aamuja ja kylmiä mäkistartteja?

Jarkko

2. helmikuu 2015 kello 10:26 Kasper Järnefelt sanoi...

Terve Markku. Olin vain kuuden ikäinen kun muutimme Kelohongantieltä Kaskenkaatajantielle, enkä siksi muista kuin ihan lähimmät naapurimme. Asuimme F-rapussa, ja A- ja B-rapun pojat olivat niin kaukana. Muistan Asserin, koska nimi oli niin epätavallinen, ja siellä taisi myös asua minun ikäiset kaksoispojat. t  Kasper

14. lokakuu 2014 kello 14:28 tiina saxell sanoi...
Moi Markku ...asuin D-rapun toisessa kerroksessa . Kyseiset henkilöt muistan oikeinkin hyvin , äitini asustelee siellä edelleen ...itse muutin Tapiolaan takaisin tänä keväänä
-Tiina-
8. syyskuu 2014 kello 14:15 Timo RIuttala sanoi...

Juu niinpä oltiin - olen kovinkin kehno tällaisissa sosiaalista mediaa muistuttavissa (en oikein välitäkään) foorumeissa, joten nyt vasta huomasin ja ns. vastasin ---- terveisin T. Ruttala (a.k.a. Dille)

27. heinäkuu 2014 kello 19:08 Ilkka Ylipaavalniemi sanoi...
Moi Markku.
Onhan tuo minun isoveli.
26. kesäkuu 2014 kello 13:24 Pekka Mesimäki sanoi...

Moi Markku,

kiitos viestistä. Muistan hyvin nuo ajat. Helelä oli Jousenkaaren opettajamme nimi, etunimeä en muista. Meidän luokalla oli myös mm Juhani Rimppi, jonka kanssa tapasimme keväällä. Pitääpä kaivaa vanha luokkakuva esiin. Tapio Ryyppö kuoli jo n. 20 v sitten työmatkalla Pariisissa. 

Soittohommat jatkuvat mulla hyvänä harrastuksena. Hiljattain elvytimme TBB:n, jossa ovat mukana lähes kaikki perustajajäsenet. Selvästi on nyt liikkeellä nostalgiaa. Varmaan se littyy ikään. Tukka putkella mentiin kukin tahoillamme 30-40 vuotta, mutta nyt on tullut aika muistella lapsuuden aikoja.  

Mikä on sut lennättänyt Ouluun, syntymäkaupunkiini, josta muutimme H:kiin 1960?

Terveisin H:gistä 

25. kesäkuu 2014 kello 13:56 Sirpa Mesimäki sanoi...

Moi.
Kyllä olen Pekka Mesimäen kanssa sukua. Sattuu olemaan isoveli :) 

t. Sirpa Mesimäki

 
 
 

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot