Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Sivustolla on monta tapaa viestiä asioita halutuille henkilölle, jollekin ryhmälle, ystäville tai sitten kaikille, jotka seuraavat sivustoa. Yleisen näkymän kautta (siis silloin kuin et ole kirjautunut sisään) voit jakaa jutun linkkiä ystävällisesi helposti oman sähköpostiohjelman kautta. Se tapahtuu juttujen lopussa olevasta vasemmasta puoleisesta ”Jaa” –painikkeesta. Juuri muuta et voikaan viestiä, ettet ole kirjautunut Tapiola 1960-luvulla verkkoyhteisön jäseneksi.

Kun olet jäsen ja kirjaudut sisään, niin aukeavan henkilökohtaisen näkymän kautta viestintätapoja on useita. Viestintätapa kannattaa valita sillä perusteella, mitä haluat lähettää, kenelle haluat viestin menevän ja kenelle haluat viestin näkyvän. 

Foorumilla voit aloittaa keskustelun tai vastata keskusteluihin. Jos olet jonkun ryhmän jäsen, niin voi luonnollisesti aloittaa keskustelun ryhmässä ja vastata keskusteluihin. Henkilökohtaiselle sivullesi voivat vain sinä itse ja ystäväsi laittaa vastauksia ja kommentteja. Huomaa, että kaikki kommentit ja vastaukset foorumilla, ryhmillä tai henkilökohtaisella sivullasi näkyvät kaikille Tapiola -sivuston selaajille. Myös chattikeskustelu näkyy kaikille, mutta voit osallistua siihen vain kirjautuneena.

Jos sen sijaan haluat lähettää henkilökohtaisia viestejä näppärästi joko jollekin henkilölle, ystävillesi tai ryhmälle, johon kuulut, se tapahtuu aina kirjekuoren näköisen ikonin kautta. Nämä viestit menevät kunkin henkilön sähköpostiin, eivätkä ilmaannu julkiselle sivustolle.

Kun menet kutsu -välilehdelle halutessasi kutsua ystäviä suoraan omasta osoitekirjasta, sinun pitää kirjautua sivulta ensin omaan sähköpostitiliisi (Huom! ei ole välttämättä sama tunnus ja salasana kuin tälle sivulle kirjautuminen, ellet ole valinnut niin), niin pääset valitsemaan haluamasi henkilöiden sähköpostiosoitteita.

Omalta sivulta oikean ylälaidan kirjekuori-ikonista klikkaamalla näet, kenelle olet lähettänyt henkilökohtaisia viestejä ja keneltä niitä olet saanut. Kirjekuori-ikonin alapuolella olevasta ikonista ”Ystävät-kutsu” voit kutsua näppärästi lisää ystäviä sivustollesi. Kun painat kyseistä ikonia näet kaikki ystäväsi ja myös ne, joille olet lähettänyt kutsun. 

Ystäväporukka on tärkeä kokoonpano, sillä vain he voivat nähdä henkilökohtaiset valokuvasi (jos niin haluat) ja vastata sinun sivustollesi. Aivan valokuvasi vierestä olevasta kirjekuoresta pääset näppärästi lähettämään joukkoviestin joka menee ystäviesi sähköpostiin. 

Ryhmiä kannattaa perustaa lisää (esimerkiksi kadun tai harrastepiirin jne. mukaan), se tietysti helpottaa, kun kaikille ryhmän jäsenille voi lähettää joukkoviestin (ryhmän kirjekuori-ikonista) hakematta aina erikseen porukan osoitteita.
 
Tämä kaikki saattaa kuulostaa hieman monimutkaiselta, mutta älä turhaan arkaile, mitään peruuttamatonta vahinkoa ei tapahdu, jos homma ei mene ensi yrittämällä sinun haluamallasi tavalla. Tämä on todella näppärää, kun käytön opettelee. Rohkeasti vain kokeilemaan ! Viimeisin päivittäjä: Hannu Tervonen Helmi 6, 2009.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot