Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Löydä vanha Tapiola uudestaan

Tervetuloa Tapiola 1960-luvulla –sivustolle. Tämän sivun tarkoituksena on kerätä muistoja ja tapahtumia 1960-luvun Tapiolasta. Tapiola oli silloin ainutlaatuinen yhteisö ja ”puutarhakaupunki”, jonka arkkitehtuuria tultiin ihailemaan ympäri maailmaa.

 

Itä-Tapiolan rakentaminen oli aloitettu 1950-luvulla ja 1960 –luvulla oli Länsi-Tapiolan vuoro. Tapiolaan muutti nuoria lapsiperheitä lähes kaikista yhteiskuntaluokista. Tapiolasta oli tarkoitus tehdä yhteiskunnallinen näyteikkuna   ja ”sosiaalinen sulatusuuni”.

 

Sivuston tarkoituksena on kerätä sen ajan nuorten, mutta myös aikuisten kokemuksia, tapahtumia, ajankuvaa ja kertomuksia. Muistojen lisäksi sivustolle pyritään kokoamaan valokuvia, kaitafilmejä, ym aineistoa 1960-luvun Tapiolasta.

 

Toivomuksena on, että sivustosta muodostuisi elävä ja toimiva verkkoyhteisö, jonka avulla voitaisiin palauttaa monelle niin rakkaat ja nostalgiset lapsuuden ja nuoruuden suhteet. Mikäli aineistoa kertyy riittävästi harkitaan myös kirjan julkaisemista.

 

Sivuston tarkoituksena on tarrautua niiden ihmisten, etenkin nuorten tuntoihin, tunnelmiin  ja kokemuksiin, jotka kokivat Suomen muuttumisen keskellä ainutlaatuista kokeilua. Etsimme sitä paikallista hiljaista perimätietoa, tunnelmia ja kokemusta,  joka uhkaa muuten kadota historian hämärään.

 

Vanhat leikki- ja koulukaverit  voivat perustaa sivustolle talo- ja korttelikohtaisia ryhmiä, jossa voi palauttaa mieleen sisäpiirit jutut. Toiveena on, että sivustolle muodostuisi vähitellen verkkoyhteisöjä lapsuuden ja nuoruuden aikaisista kavereista, joista monet ovat saattaneet  jo unohtua tai    ovat olleet muuten tavoittamattomissa.

 

Hannu Tervonen

Kelohongantie 8 C :n asukas 1960-luvulla

Ps. Sivusto on tehty maksuttomalle alustalle ja sitä pyöritetään puhtaasti talkootyönä. Googlen  mahdolliset mainostulot menevät  alustan rakentajallle ja tuottajalle.

Viimeisin päivittäjä: Hannu Tervonen Tammi 30, 2009.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot