Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Kun ryhdyt liittämään kuvia verkkosivustolle, kannattaa ottaa huomioon joitakin asioita liittyen kuvakokoon ja  kuvan laatuun.  

Kun lataat kuvan valokuvasivulle ja/tai kuva-albumiin, kuvan koolla ei oikeastaan ole väliä, sillä sivusto-ohjelma muokkaa sen automaattisesti standardikokoon. Kannattaa kuitenkin laittaa sen verran hyvälaatuinen ja kookas kuva, että kuvasivulta täysikokokoiseksi suurennettuna kuva ei näytä liian rakeiselta.

Ei myöskään ole järkevää ladata mitään aivan jättikokoisia kuvia, lataaminen kestää ja yksittäinen jättikuva syö tietenkin palvelintilaa. Kuvan latauksessa onkin 10 Mt rajoite. Minä olen ladannut kuviani varmuuden vuoksi noin 500 kb:n kokoisina, ja pikselimäärä on ollut noin 1500 x 1000. Näin suuri kuvakoko näyttää kyllä vähän liioitellulta. 


Jos liität jonkin kuvan johonkin juttuun ja kommenttiin kuvaikonin kautta, niin kuvakoolla on merkitystä. Kun laittaa kuvia kommentteihin ja juttuihin, niin kannattaa vaikka kokeilla, minkä kokoisena kuva ilmaantuu. Jos kuva näyttää liian isolta, kannattaa se poistaa, pienentää kuva kuvaohjelmalla ja ladata uudestaan. Jos tekstin välissä on useita liian isoja kuvia, jutun tai kommentin luettavuus saattaa kärsiä.

Minä olen laittanut juttuihin ja kommentteihin noin 30-90 kb:n kokoisia kuvia, lähempänä kuitenkin alarajaa. Pikselimäärä on enimmillään pyörinyt 300 x 300 kokoisena.

Kaikissa kuvissa olen käyttänyt jpg -formaattia, mutta varmaan muutkin, ainakin yleisimmät muodot kelpaavat. 


Viimeisin päivittäjä: Hannu Tervonen Helmi 6, 2009.

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot