Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Tapiolan tallilla pyörineet

Tiedot

Tapiolan tallilla pyörineet

Itse karkailin jo lastentarhasta katselemaan Hagalundin kartanon hevosia ja kuuntelemaan hevosmiesten juttuja. Myöhemmin tilalle tuli Tapiolan ratsatuskoulu, josta tuli monen toinen koti. Kaikki tallilla pyörineet mukaan!

Jäsenet: 16
Uusimmat tapahtumat: Loka 8, 2014

Keskustelufoorumi

Tässä ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Tapiolan tallilla pyörineet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Ulla Korjula 8. lokakuu 2014 00:44
Tuula Ojasen kommentista on jo kulunut aikaa, mutta todellakin muistan myös Aro-Airutin, jota kävin tapaamassa ja viemässä kuivaa leipää ja sokeripaloja.... Eli kävin myös talleilla jo ennen ratsastuskoulun perustamista. Nyt, paljon myöhemmin Englannissa jossa olen asunut yli 40 vuotta, nautin edelleen oman hevoseni Henryn (Shire X) kanssa jo neljättätoista vuotta. Brutus, joka ei mielestäni ollut yhtään äksy, oli lempiheppani Optimitstin rinnalla....
Kommentoinut Tuula Ojanen os. Limingoja 24. lokakuu 2012 01:16

Kävin Tapiolan talleilla jo ennen kuin ratsastuskoulu perustettiin, syöttämässä kuivia leipiä Aro-Airut -nimiselle suomenhevoselle. Koulun aloitettua isäni ilmoitti minut alkeiskurssille. Ratsastin alkuun Tanjanalla ja Bohemella, myöhemmin enimmäkseen Blancolla ja Brutuksella, joka muistaakseni oli hiukan äksy. Ensimmäiset opettajani olivat Raija ja Tutu, joka oli tosi tiukka vauhtinainen.

Maastolenkit ovat jääneet mieleen, varsinkin kiitolaukat vaahtera(?)kujaa pitkin. Tallissa oli täysiverisiä ainakin kaksi, Destiny ja Silva, joita kävin isäni kanssa katsomassa Käpylän raviradalla järjestetyissä laukkakisoissa. Muistaakseni myös No Girls oli jossain vaiheessa Tapiolan tallissa.

Itse jatkoin oppikouluaikoina ratsastusta Tuusulan Ratsastajissa, opiskeluaikoina satunnaisesti, kunnes se jäi moneksi vuodeksi kokonaan.

Muutettuani Saksaan, tyttärien tultua poni-ikään aloitin itsekin ratsastuksen uudelleen. Hankittuani siellä oman hevosen, harrastus muuttui päivittäiseksi ja jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että vielä kasikymppisenä pysyn hevosen selässä :)

Kommentoinut Ulla Korjula 20. lokakuu 2012 18:25

Kiitos korjauksista, vanha muisti on näköjään pettämässä pahan kerran.... mutta hauskaa siellä oli!

Kommentoinut Henrik (Billy) Bärlund 20. lokakuu 2012 09:16

Tapiolan ratsastuskoulun perusti Keijo Tuominen, taisi olla 1967. Joskus vuoden 1970 tienoolla sen osti Soras ja vuoden jälkeen se edelleen siirtyi Vaakulle.
Myöhemmin Raija oli mukana perustamassa tallia Soukkaan, eli Lounaisrannikon Ratsastuskoulu. Siellä hän edelleen tietääkseni toimii.

Kommentoinut Elisa Lamminsalo ent. Lindh 20. lokakuu 2012 02:31

En kyllä muista sitä että Raija olisi omisanut tallin mielestäni Raija omisti vain yhden hevosen sieltä olisiko ollut Destiny niminen. Soras ja myöhemmin Vahtera olivat tallin omistajina ja ellen nyt väärin muista niin Vahteran tytär omistaa nyt Tapiolan tallin.

Induska muuten oli mustavalkoinen ja Hiewatha ruskeavalkoinen. Atom, Metro, Elvis,Snoopy, Mustafa, Chasmir, Blanco, Ringo, Juvel, Django, Diana, Caballo, Marshell, Frygtsam, Ilmi, Bohem, Caval tai joku sen tapanen.. Acrobat,Pinockio.. muutamia mainitakseni.. itse hoitelin Metroa ja Frygtsamia. Speden leffassahan oli Tapiolan tallilta paljon hevosia leffassa Spede itse ratsasti Bohemilla.

Kommentoinut Ulla Korjula 20. lokakuu 2012 02:03

Olenko nyt aivan väärässä juuri kertomani suhteen, nimittäin luulin todellakin että Raija Laine perusti ratsastuskoulun?

Kommentoinut Ulla Korjula 20. lokakuu 2012 01:57

Nyt selvisi: Rusinan emo oli Diana!

Kommentoinut Ulla Korjula 20. lokakuu 2012 01:43

Tapiolan eli Hagalundin tallit olivat minulle kuin toinen koti vuosina 1963-67. Olin pienestä asti ollut hevoshullu, mutta vanhemmillani ei ollut varaa maksaa minulle ratsastustunteja.  Kun Raija Laine perusti ratsastustallin hankittuaan kymmenisen hevosta Britanniasta, aloin käymään talleilla vain saadakseni olla hevosten lähellä. Aikani katselin sivusta, ja kun Raija päätti julistaa kirjoituskilpailun, päätin että tässä on mahdollisuuteni! Kilpailun säännöt olivat yksinkertaiset: "Mitä vain kunhan se koskee hevosia". Kirjoitin tarinan Wild West-ajalta. (Siihen aikaan muuten kirjoitettiin käsin ja muistaakseni vielä lyijykynällä!) Tarinani juoni oli aika naivi mutta ehkä kirjoittajan lahjani olivat Raijan mieleen sillä voitin ensimmäisen palkinnon eli 10 tunnin alkeiskurssin!!! Siitä alkoi elämäni matka hevosten seurassa. Muistan vain muutaman hevosen nimet: Brutus, ehdoton lempiheppani; Optimisti, ihana musta Welsh Cob-tyyppi; Hiawatha, mustavalkoinen; Induska, ruskeavalkoinen; ja Rusina-varsan äiti, tamma jonka nimeä en muista vaikka ratsastin hänellä monta kertaa. Muiden nimiä en muista enää. Talleilla oli mukava henki silloin alkuaikoina. Kun olin oppinut alkeet eli käyttänyt ne 10 lippua alkeistunneille, vietin vapaa-aikani tehden hommia siivoten karsinoita, palkkana alkeisoppilaiden johtorasastajana sekä kentällä että maastossa. Talvisin oli upeaa ratsastaa Hagalundin metsissä ilman satulaa, vapaana ja ilman huolia! Happy days! - Sittemmin muutin asumaan Englantiin, ratsastin uudelleen vasta paljon myöhemmin ja viimein, 49-vuotiaana, hankin oman heppani! Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, nautin edelleen rakkaan hevoseni seurasta ja kiitän Tapiolan talleja ja erityisesti Raijaa joka mahdollisti unelmani täyttymisen.

Kommentoinut Holmström Eva 31. elokuu 2012 17:16

Lisäsin kuvan Tapiolan tallin kisoista vuodelta 1971, mutta kuva näyttää pitkulaiselta. Klikkaamalla kuvan auki muuttuvat mittasuhteet oikeiksi. Kuvassa ensimmäisenä Brutus, seuraavan Shirocco ja viimeisenä Bossol. Mutama kuva olisi vielä, mutta lisääminen tähä ryhmäsivulle ei näytä onnistuvan kovin hyvin. Yritän ehkä ensi viikolla vielä uudestaan.

 

Kommentoinut Holmström Eva 31. elokuu 2012 16:13

 

Jäsenet (16)

 
 
 

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot