Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Jousenkaaren kansakoulu, opettajat ja oppilaat

Tiedot

Jousenkaaren kansakoulu, opettajat ja oppilaat

Tervetuloa!

Jäsenet: 15
Uusimmat tapahtumat: Loka 20, 2017

Keskustelufoorumi

5 luokkaa 1 vastaus 

Itse kävin 5 luokkaa kyseistä koulua 1960-->. opettajina Vuormaa, Hemmo Venesjärvi veistossa ja johtaopettajana Kuusi ja tietenkin E.Pohjola musiikki. Luokallani oli esim. Tapio Ryyppö, Hannu…Jatka

Aloittaja: Veli-Juhani Westerling. Viimeisin vastaus jäseneltä Jarmo Kankaanpää Tammi 17, 2016.

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Jousenkaaren kansakoulu, opettajat ja oppilaat:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Helena Nässi os. Karhu 13. heinäkuu 2017 21:11

Kommentoinut Jukka Kangas 10. lokakuu 2016 20:44

Timppa,

Papusen Reijo"Rebu" menehtyi tapaturmassa yli 30v sitten,

 ja Laineineen Tahvo siirtyi ajasta iäisyyteen samoihin aikoihin, RIP friends!

Kommentoinut Timo 'Timppa' Kivistö 6. lokakuu 2016 21:12

Anne

Nyt kun mainitset, muistan Pirjo Lehtisen ja Tyyne Terovirran. Taisivat olla luokanopettajia meillä...

Kommentoinut Timo 'Timppa' Kivistö 6. lokakuu 2016 21:10

Jukka

Papusen Reijo oli skidinä leikkikavereita Pohjantie 8 (-10)ssa.

Kommentoinut Jukka Kangas 6. lokakuu 2016 17:59

Luokalla oli Tahvo Laine, Papusen Reijo? Kuusi nosteli jätkiä nurkkaa 2 sormen handulla, oli kait sodassa menettänyt muut?Vuodet oli 1963-87 ja siitä TYKiin. Kuoron kanssa esiinnyttiin pariinkin otteeseen telkkarissa ja liksaakin saatiin, muistaakseni 15mk/ keikka, semmosta.

Kommentoinut Tiina Maria Selin os.Virolainen 15. kesäkuu 2015 20:47
Itse kävin jousenkaaren kansakoulua 71-75. Opettajista muistan Greta Kinnunen,Inkeri Helelä,Hemmo Venesjärvi.Olisipa kiva tietää luokkatovereista...?
Yt: Tiina Selin os.Virolainen
Kommentoinut Anne os. Pylkkänen 4. helmikuu 2015 11:39

Itse kävin Jousenkaaren kansakoulua 1959-1963. Vanhoista todistuksista (onneksi en ole heittänyt pois) käy ilmi, että koululla oli alkuvuosina kolme eri nimeä. Ensin Tapiolan koulu sitten Metsolan kansakoulu ja 1962 nimi muuttui Jousenkaaren kansakouluksi. Opettajina minulla oli Pirjo Lehtinen, Vuokko Alanko ja Tyyne Terovirta. Näistä muistan ainoastaan Tyynen. Koulussa oli paljon harrastusmahdollisuuksia jo silloin. Itse olin mukana näytelmäkerhossa, kuorossa ja viulukerhossa. Erkki Pohjolahan aloitti loistokkaan musiikkiuransa lasten ja nuorten parissa juuri siellä. Viulukerhossa meitä oli ainakin Liisa Pohjola, Pekka Pohjola, Hannele Ilves, Jaakko Ilves, Riitta Kuusisaari, Taru Bister ja muutamia muita (Jouko Haapasaari?) keiden nimistä en enää ole varma. Kuoroa Pohjolan lisäksi johti myös Marjatta Vuormaa. Itse lopetin viulunsoiton sitten aikanaan mikä taisi olla vanhemmilleni suuri helpotus. Harjoittelu kotona taisi olla heille yhtä kärsimystä. Kuoroharrastus sen sijaan jatkui. Samana vuonna kun pääsin Tapiolan yhteiskouluun sinne siirtyi myös Erkki Pohjola ja perusti Tapiolan yhteiskoulun kuoron.

Ruokasalin tuoksun/hajun saan vieläkin helposti nenääni. Varsinkin vatkuli oli inhokki ruoka. Ja lautanen oli aina syötävä tyhjäksi, siitä piti valvova opettaja huolen. Muistan, että joskus jälkiruokana oli iso pulla hillosilmällä. Ja kun sitä en enää millään jaksanut syödä, piilotin sen alushousujeni sisään. Loppupäivä ei sitten ollut mitenkään mukava pulla housuissa.

Kommentoinut Pekka Mesimäki 27. joulukuu 2014 15:39
Markku, meidän Helelän 3. ja 4. luokalla olivat myös Juhani Rimppi, Tapio Ryyppö, Juha Lampi, Anne Kangas, Jaakko Visuri... jatka listaa, jos muistat.
Kommentoinut Timo 'Timppa' Kivistö 26. joulukuu 2014 17:06

Venesjärvi opetti meitäkin. Lisätään nimiä kun niitä tulee mieleen. Viljan kypsyessä viereisellä pellolla, pureskeltiin jyviä (vehnä?).

Kommentoinut Markku Lehto 15. joulukuu 2014 20:04

Kävin Jousenkaaren koulua 1961 - 1966. Opettajina olivat mm. Kaija Tavast, Juvonen ( etunimi ? ) 1. - 2. -lk ,  Helelä ( etunimi ? ) 3. ja 4. -lk ja Venesjärvi ( etunimi ? ) 5. -lk, jonka poika Pekka Venesjärvi oli samalla  luokalla. Sitten muistan tietenki johtajaopettaja Kuusen, jota me kaikki pelättiin ja jolla opettajat taisivat pelotella meitä.  Talvella välituntisin laskettiin mäkeä vaalihaudoilla Orionin peltojen suuntaan. 

Johtajaopettaja Kuusi opetti meille puutöitä. Itselläni on vieläkin tallella kynttilänjalka, puuvetur ja kalan muotoinen leikkuslauta. Muita puutöitä oli kaksi pallia ja tiikkiset maustehylly sekä tulitikkuteline.

 

Jäsenet (15)

 
 
 

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot