Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Tapiolan kirjastossa alkoi eilen (3.10.2016) illalla koko viikon kestävä tapahtuma, missä esitetään Ylen Elävän arkiston videoklippejä 50-70 lukujen Tapiolaa käsittelevistä tv-ohjelmista.  Samalla Yle hakee tietoa klipeissä olevista paikoista ja ihmisistä.

Olimme aloitustilaisuudessa eilen. Yleisöä oli varmaan satakunta ja keskustelu oli vilkasta - ainakin esitysten jälkeen. Ylen ja kirjaston ihmisiä oli paikalla.  Pöydällä oli mappeja, missä oli lomakkeita missä oli kuva ja pyydettiin tunnistamaan paikka / henkilöitä. Paikat olivat ihan triviaaleja 60's tapiolalaiselle: kanakoppeja, taskumatteja, kino Tapiolan kulmia alhaalta ja ylhäältä  ym..  Täytin muutaman kansion, aika moni oli vielä tyhjä kun niitä täyttelin. Vasta kysymyksistä ymmärsin etteivät tunnetutkaan paikat ole kaikille itsestäänselvyys

Näitä sessioita on kuulemma koko tämän viikon ajan, en tiedä onko kaikki klo 18 alkaen kuten eilen vai jatkuva. Ymmärsin että videoita esitettäisiin lisää pitkin viikkoa. Nyt näimme videot "Tapiola kaunistuu", "Kirkkogallup" ja "Parempien ihmisten kaupunki". Pöydällä oli Tapiola-matskua, mm  Hertzenin "Koti vaiko kasarmi" -kirja. Menkää ihmeessä käymään.  Infossa varmaan opastetaan.  Lisää tietoa Helmetin nettisivulta, klikkaa  tästä

 ( Helmet on vahngossa otsikoinut juttunsa Haukilahden kirjaston alle. EI ole siellä, vaan Tapiolan kirjastossa)

Katselukerrat: 202

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Nyt sunnuntai-iltapäivällä (10.10.) väkeä on paikalla enää harvakseltaan. Kaksi filmikoostetta pyörii vuorollaan ja kansioihin tullut jonkinverran tietoja kuvissa ja filmillä esitetyistä pääasiasssa paikoista. Odotin hiukan suurempaa filmimateriaalin määrää. Ehkäpä sitä löytyysi jostakin muualta vielä lisää . Tältäkin sivustolta löytyy tai on mainittu sellaista materiaalia, mitä ei näytetty tuossä uutta ja vanhaa Tapiolaa-tapahtumassa.

Ne kaksi videota ovat yhä vielä toistaiseksi käytettävissä siellä kirjastossa, vaikka tapahtuman kestoksi alunperin ilmoitettu viikko tulikin jo täyteen.

Vastaa keskusteluun

RSS

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot