Tapiola 1960-luvulla

Muistelmia puutarhakaupungista ja sen ihmisistä

Olemme päivittämässä ja täydentämässä antikvariaattimme postikorttinäyttelyä, ja tämä kuva löytyi uutena joukkoon. Postikortissa näkyy Kaskenkaatajantie 14:n takapihalla, Kaskiniityn vieressä oleva uima-allas. Toisessa kuvassa sama paikka reilut viisikymmentä vuotta myöhemmin, 2016 maaliskuussa. 

Kun en paikkaa tuntenut suoraan, oli se aika vaikea löytää. Allas ei näy missään kartoissa eikä ilmakuvissakaan, koska 2000-luvun kuvissa puusto peittää sen tehokkaasti. Kuvan hahmottamista vaikeutti sekin, että postikortissa kuva on peilikuvana!

Tonttikarttojen mukaan on minulle ainakin epäselvää jääkö uima-allas tuon Kaskenkaatajantie 14:n talojen tonttien rajan ulkopuolelle vaiko ei. Kartoissa on jokin hieman erikoinen kiilamainen tontti juuri tuossa kohdassa, ikäänkuin allas olisi "ei-kenenkään maalla". 

Kiinnostavaa olisi tietää, kuinka kauan tuo fantastisen näköinen allas, puiston reunalla, oli käytössä, miksi sen käyttö lopetettiin ja tekikö päätöksen tuo taloyhtiö vai oliko tämä kaupungin asioita?

Oliko allas nimenomaan uima-allas alunperin vai kenties jokin tekninen välttämättömyys, josta tehtiin allas?

t.Jorma Kajaste, Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi

p.s. sama keskustelunavaus on myös Tapiolan 60- ja 70-nuorten ja divarimme fb-sivuilla

Katselukerrat: 417

Liitteet:

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Taloyhtiön alkuperäinen asukas kertoi minulle seuraavan:

Uima-allas tehtiin aikanaan vahingossa osaksi taloyhtiön tontin ulkopuolelle. Asian korjaamiseksi taloyhtiö osti Asuntosäätiöltä lisää maata, joka myöhemmin liitettiin alkuperäiseen tonttiin. Taloyhtiö yrittää pitää allasta kunnossa parhaan kykynsä mukaan.

Vastaa keskusteluun

RSS

Tietoja

Hannu Tervonen on luonut tämän Ning-verkoston.

© 2018   Created by Hannu Tervonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot